Geri dönüşüm kapı zilini çaldı

Yayın: 08:08 - 16.06.2015
Güncelleme: 08:08 - 16.06.2015

Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşüm konusunda gerçekleştirdiği çalışmaları farklı boyutlara taşıdı. Ev ziyaretlerine başlayan ekipler ilk olarak Velibaba Mahallesi Kiptaş Konutları’nı kapı kapı gezerek vatandaşlara geri dönüşümü anlattılar.

 

Daha önce okullarda geri dönüşüm konferansları vererek gerçekleştirilen kampanyalarla öğrencileri bilinçlendiren ve atık pil, cam, plastik madde gibi tonlarca geri dönüşüm maddesi toplayan Belediye, bu kez Velibaba Mahallesi Kiptaş Konutları’nda pilot bir çalışmaya imza attı. Belediye Temizlik İşleri ve ÇEVKO(Çevre Koruma Vakfı) ekiplerinin birlikte gerçekleştirdiği çalışmada tüm konutlar tek tek gezilerek vatandaşlar geri dönüşüm konusunda bilinçlendirdi.

 

Bir günde 800 hanenin kapısını çalan görevliler, evlerde oluşan geri dönüştürülebilir atıklar konusunda bilgi vererek bunları sitenin içerisine konulan geri dönüşüm ünitesinde ambalaj, atık yağlar ve atık pillerin toplanacağı bölümlere atmalarını istediler. Ayrıca cam atıkları için siteye cam kumbaraları da bırakıldı. Belediye ekipleri haftada bir site sakinlerinin bıraktığı geri dönüşümleri toplayacak. Kapılarına gelen ekiplerin ziyaretinden oldukça memnun olan vatandaşlar, çalışmayı çok faydalı bulduklarını söyleyerek teşekkür ettiler.

Exit mobile version