SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yıldırım: “Demiryolu Kartal’da yeraltına alınabilir”

Yayınlanma:
ABONE OL

“Türkiye’nin nabzı İstanbul’da atıyor” hatırlatması yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Kartal İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Bakan Yıldırım, burada yapmış olduğu açıklamalarda Marmaray projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Kabinenin sevilen ve başarılı Bakanları’ndan Binali Yıldırım, AK Parti Kartal İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, İl Genel Meclis üyesi Kenan Çakal, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız ve ilçe yönetimi karşıladı.

  ULAŞTIRMA-BAKANI-059-tek

2013 yılında hizmete açılacak

Bakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul’a da, hizmetlerimiz noktasında da ayrı bir bakışımız var.Türkiye’nin yüz yıllık rüyası, aynı zamanda da İstanbul’un önemli projesi Marmaray’da Kartal’ı içine alan bir projedir. Proje çalışmaları bütün hızı ile devam ediyor. Sirkeci istikametine giden tünellerin makinelerinin çalışmasını başlattık. 2011 yılı içersinde,26 km uzunluğundaki tünelin tamamı bitmiş olacak. 2012’de de diğer işlerini tamamlayıp 2013’te tamamen hizmete açmış olacağız. Bu proje çok büyük bir proje. Bir çok ilkleri bünyesinde barındırıyor. Mühendislik ve su altındaki derinliği bakımından, kullanılan teknoloji bakımından bir ilktir” ifadesini kullandı. 

İstanbul’un tarihi 2.500 yıllık değil 8500 yıllık imiş

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,” Marmaray projesi sadece bir toplu taşıma projesi değil. İstanbul’un tarihi 2.500 yıl olarak bilinirdi. Bu projeyle gördük ki, İstanbul’un tarihi 8 bin 500 yıllık imiş.Toprak altından çıkartılan iskeletler, kalıntılar 8.500 yıl öncesine ait. Sadece Yenikapı, Sirkeci ve Üsküdar’da yapılan kazılar adeta iğneyle kuyu kazar gibiyiz. Buralarda İşmakinesi çalıştıramıyorsunuz. Kazma, kürek ve çapalarla tane toprakları ,o tarihi kalıntılardan ayırmak suretiyle kazı çalışması yaptık. Böylece Raylı sistemle, iki kıtayı Uzakdoğu ve Avrupa’ya bağlayan bir projeyi gerçekleştirmiyoruz. Aynı zamanda da İstanbul’un tarihi kültürel zenginliğine bir o kadar daha katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

 

ulastirma-bakani-kenan

 

Sabit ücret yasaldır, alınmak zorundadır…

Bakan Yıldırım, bu arada gazetecilerin Tuzla tersanesi ve Kartal’ın ortasından geçen Demiryolu projesi ile ilgili sorularını da yanıtladı.

 

Kartal Haber Gazetesinden Kenan Gülerci’nin ” Türk Telekomun sabit telefon hatlarından aldığı sabit ücret konusunda bir düzenleme yapılıyor mu? Vatandaş bu konuda mağdur edildiğini düşünüyor bu konu hakkında bilgi verirmisiniz? sorusuna karşılık Bakan Yıldırım, ” Evet bu konu çok dile gelmektedir, lakin iletişim için yapılan altyapının bakım onarım gibi masrafları için alınan sabit ücret yasaldır, alınmak zorundadır. Bu durum bütün dünya ülkelerinde aynıdır.

Sabit telefon hatlarında görüşme yapsada yapmasa da vatandaş faturaya yansıyan sabit ücreti ödemek zorunda.

Gülerci’nin ” Sayın Bakan, “sorma ver parası” şeklinde alınan bu ücretten dolayı vatandaş sabit telefon hatlarını iptal ettiriyor, yani halk, Türk Telekom’dan ilişkisini kesmeye çalışıyor, büyük ölçüde kaçış var, siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Bakan Yıldırım, ” Gelişen teknoloji çağında halkımız neyi avantajlı görüyorsa değerlendirebilir.Serbest piyasa uygulaması var” şeklinde karşılık verdi.

Demiryolu Kartal’da yeraltına alınabilir

Kartal’ın merkezinden geçen demiryolu düzenleme çalışması hakkında yöneltilen soruya Bakan Binali Yıldırım’ın verdiği cevap ” Demiryolu yenileme çalışması başladığında, kot farkı göz önüne alınarak yapılacak değerlendirmeye göre demiryolu, Kartal’ın merkezinde yeraltından geçebilir” şeklinde oldu.

 

Derneğin açılışını yaptı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Soğanlık semtine giderek burada Tercanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışını yaptı.

 

 

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Ekonomi
29 Mart 2024
Dev bankadan rekor jest! Güncel promosyonu duyan emekli akın etti!

Dev banka Emekli Sandığı ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verdiği promosyonda rekor bir jest yaptı. Milyonlarca emekliye kapılarını açan banka güncel emekli promosyonu ile akına uğradı. İşte 2024’ün rekor promosyon güncellemesine dair detaylar… 4A, 4B ve 4C’li emekliler için 2024 yılında çeşitli noktalarda iyileştirilmeler yapılmaya çalışılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emekliler için […]

Ekonomi
29 Mart 2024
SGK uzmanı açıkladı: Prim eksiği olan bu yöntemle SGK’ya başvuracak!

SGK (Sosyal Güvenlik Uzmanı) prim eksiği olan vatandaşlar için açıklamada bulundu. Emeklilik bekleyen vatandaşların prim eksiği olması durumunda yapacaklarını tek tek açıkladı. İşte prim eksiği olan vatandaşların yapması gerekenler… Çalışanların kurduğu emeklilik hayalinde prim eksiğine takılması can sıkıcı bir durum olabiliyor. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinden sonra milyonlarca vatandaşın yüzü güldü. Birçoğu çalışma hayatlarını sonlandırarak […]

Ekonomi
29 Mart 2024
81 ilde bayram harçlığı: 2.500 TL PTT’den o tarihte çekilecek!

81 ilde belediyelerden bayram harçlığı açıklaması geldi. 2 bin 500 TL gerçekleştirilecek 2024 bayram harçlığı ödemesi PTT ve Ziraat Bankası’ndan çekilecek. İşte 2024 bayram harçlığı detayları haberimizde… 81 ildeki belediyelerden vatandaşlara 2024 yılında da bayram harçlığı ödemesi gerçekleştirilecek. Ödemeler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılık edecek. Düşük gelirli haneler için sağlanacak bayram harçlığı ödemesiyle […]