Kartal’da, işyerini su basan Çırçır esnafının zararını kim karşılayacak?

Yayın: 09:37 - 24.06.2015
Güncelleme: 09:37 - 24.06.2015

Mum dibine ışık vermez derler ya! Çırçır caddesi yada çile caddesi!

İşyerini su basan Çırçır esnafının zararını kim karşılayacak?

 

Kartal’da yağan şiddetli yağmurlar Kartal Belediyesinin de bulunduğu Çırçır  caddesindeki esnafı mağdur ediyor.

Çırçır Caddesine yapılmış olan alt yapı yetersizliği semt sakinlerini mağdur ederken, renkli asfalt ile makyaj yapan Kartal belediyesi Çırçır Caddesine halen bir çözüm bulamadı. 

23 Haziran Salı günü yağan şiddetli yağmur Çırçır Esnafını mağdur etti. Çoğu esnafın dükkanlarını su basarak önemli derecede zarara neden oldu. Daha öncede aynı manzaralara tanık olan Çırçır Esnafı Kartal belediyesi’nin yolu kazıp alt yapıyı güçlendirmesini bekliyor. Çırçır Esnafı her yağan yağmurda “Acaba iş yerimi yine su basar mı!” endişesini taşıyor.

Sıfır kaldırım mantığı her yere uygun değilmiş demekki.

Belediye yönetiminin zevki için uygulanan kaldırım şeklinin, her yere uygun bir yöntem olmadığı geçtiğimiz yıl yağan yağmur sonrasında anlaşılmış olmasına rağmen yetkililer bu duruma çözüm bulmak için çaba sarf etmediği malumdur.

Kartal Belediyesi tarafından yapılan kaldırımlarda yeniden düzenleme şart!

Yani şiddetli şekilde akan yağmur suyunun  camii sırasındaki işyerlerine girmemesi için kaldırım seviyesinde gerekli düzenlemelerin yeniden yapılması gerekiyor. Kum torbası göndermekle iş hallolmuş olmuyor, kalıcı çözümler uygulayınız lütfen.

Şimdi soruyoruz, sıfır kaldırım uygulanması sebebiyle işyerini su basan esnafın zararını kim karşılayacak?

Exit mobile version