Erzurum Kongresinin önemi Kartal’da anlatıldı!

Yayın: 17:04 - 24.07.2015
Güncelleme: 17:04 - 24.07.2015

Kartal Erzurumlular Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği’nde yapılan oturumda Erzurum Kongresinin önemi anlatıldı. Kartal-Erzurumlular-Dernegindekongre.

Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları sahibi olan Eğitimci Ahmet Şimşek, kendisinin hazırladığı Erzurum Kongresinin yaşandığı o dönemi anlatan güzel bir belgesel çalışmayı hemşerilerine sundu.

Yeni faaliyete geçen Kartal Erzurumlular Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği’nde kongrenin önemi üzerinde duruldu. Dernek Başkanı Kenan Albayrak, yönetim kurulu üyeleri ve Kartallıların katıldığı bu buluşma dernek adına yapılan ilk faaliyet oldu.

Şimşek, Erzurum Kongresi yapılamasaydı bugünleri zor görürdük

Türk Milletinin en zor günlerini yaşadığı o yıllarda, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kazım Karabekir Paşa’nın ve bir çok vatanperver insanların sergiledikleri mücadeleyi belgelerle ifade etti. Erzurum Kongresi; temsil, fikir ve prensiplerle, sağladığı yetkiler bakımından Milli Mücadele hareketinin tarihi bir dönüm noktasıdır. Milli Mücadeleyi genç kuşaklara aktarırken söze önce Erzurum Kongresi’nin kararlarıyla başlamak gerekir.

Erzurum Kongresi ulusal gündemimiz olmalı!

Milli birliğe gidiş sadece Doğu Anadolu Bölgesi halkında değil tüm vatanın Gazi Mustafa Kemal etrafında bütünleşmesinin ilk büyük tezahürü olarak 96 yıl önce Erzurum’da yaşanmıştır. Erzurum Kongresi’nin hukuki yapısını incelediğimiz zaman kongre bir Meclisi Mebusan gibi çalışmıştır. Erzurum Kongresi’nin bir diğer önemli rolü de ‘Milli Hâkimiyet’ fikrinin yanında ‘Milli Birlik ve Beraberlik’ anlayışının da vatan sathında yaygınlaşmasıdır.

Exit mobile version