SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sancaktepe Engelliler Merkezi Görkemli Törenle Hizmete Açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

03 Aralık Dünya Engeller Günü’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sancaktepe Belediyesi ortaklaşa Sancaktepe Özürlüler Merkezi’nin  (İSÖM) açışlını coşkulu bir törenle gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş adına başkan vekili Ahmet Selamet, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Özürlüler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan Ak Parti İlçe Başkanı Azmi Ekinci, Sancaktepe Belediyesi başkan yardımcıları birlikte keserek Sancaktepe Özürlüler Merkezi’ni(İSÖM) hizmete açtılar. Açılış öncesi İstanbul Özürlüler Mehteran Takımı seslendirdiği birbirinden güzel marşlarla izleyenlere keyifli dakikalar geçirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Sancaktepe Belediyesi’nin birlikte hizmete açtığı Sancaktepe Özürlüler Merkezi(İSÖM) açılış konuşmasını gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkan İsmail Erdem,03 Aralık Dünya Engeller Günü’ne anlam kazandırmak adına İstanbul Büyükşehir Beldesi ve Sancaktepe Belediyesi, ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu güzel mekânı açmanın onurunu yaşıyoruz. Günümüzde sosyal belediyeciğini ön plana çıktığı bu dönemde, vatandaşımızın hayatına farklı katkılar katmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur.Yaklaşık bin 800 engelli vatandaşımıza eğitim ve  rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecektir.Tüm hayat boyu onların yaşam mücadelesine yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

konusma

Yeni ilçe olmalarına rağmen seçim dönemindeki vaat ettiği sosyal projeleri bir bir hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Erdem, bölgede Sancaktepe Aşevi ve Sevgi Mağazası projesini hayat geçirdiklerinin altını çizerek  bunu ispatladıklarını söyledi. Yine Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir proje imza atacaklarını belirten Başkan Erdem,Yenidoğan Sefa Tepesi’nin sosyal yaşam alanı şeklinde getirilerek vatandaşların kullanıma açılacağının müjdesini verdi.

engelliler-gunu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş adına açılışta konuşma yapan başkan vekili Ahmet Selamet, Sancaktepe Özürlü Merkezi’nin İstanbul Özürlüler Merkezi’nin (İSÖM) 20. şubesi açılışının gerçekleştirildiğini özürlü vatandaşların sosyal hayatla aralarındaki engellerin ortadan kaldırılması için yatırımlara ve yeni merkezlerin açılışına hız kesmeden devam edileceğini vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ,bedensel ve zihinsel özürlü vatandaşlara yönelik eğitimden rehabilitasyona ,beceri kazandırmadan,meslek edindirmeye kadar her konuda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Ahmet Selamet, engelli vatandaşlara hizmet götürmenin heyecanın yaşadıklarını belirtti. Ahmet Selamet, konuşmasının devamında;”Açılışını yaptığımız ve hizmete sunduğumuz Sancaktepe Özürlüler Merkezimizde özürlü vatandaşlarımıza medikal yardım, hasta altı bezi,otezprotez,beyaz paston,tekerlikli sandalye,işitme cihazı,kotluk değneği,danışmanlık,yönlendirme,istihdam,yasal haklar danışmanlığı,özürlü kaydı,fizyo-terapi gibi hizmetler vereceğiz.Yine bu yerimizde istihdama yönelik eğitimler  kapsamında karma özürlü gruplarımıza “Bilgisayar İşletmenliği Kursu ve Sanat Kursu  vereceğiz.’dedi.

Daha sonra Başkan vekili Ahmet Selamet ve Başkan İsmail Erdem, Sancaktepe Özürlüler Merkezi’ne geçerek buradaki eğitim gören özürlü vatandaşları resim atölyesinde ziyaret ederek çalışmalarını izlediler. Yetkililerden merkez hakkında bilgi alan Başkan İsmail Erdem, Ahmet Selamet ile birlikte özürlüler merkezini gezdi.

Ayrıca Sancaktepe Özürlüler Merkezi açılış törenine il genel meclis üyeleri, ilçe meclisi üyeleri, İlçe Kaymakamlık müdürleri, Ak Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda vatandaş katıldı.

eng.gunu

03 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlamaları çerçevesinde Sancaktepe Belediyesi Kültür Merkezi’de de engellilere yönelik özel bir program düzenlendi. Engellilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, engelli çocuklar, animasyon gösterisi ile gönüllerince eğlendiler. Engelli vatandaşlara tekerlikli sandalye dağıtımı yapıldı. Program sonunda Altın Nokta Körler Derneği Engeller Korosu seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla izleyenleri büyüledi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]