Akbeniz: “ Kartal’da Sporcu Yetişmiyor”

Yayın: 08:08 - 09.12.2009
Güncelleme: 08:08 - 09.12.2009

Kartal’ın Uzakdoğu sporlarındaki ilk milli sporcusu ve Dünya 6.Selim Akbeniz, eskisi gibi Kartal’dan ünlü ve milli sporcuların yetişmediğini hatırlattı. Kartalın son 6o yıl içersinde GS Duvar Salim, FB Turan ve Kürt Cengiz, İstanbulsporlu Salih Kanmaz, Tire spor’lu Turgay, Feriköylü Ünal Gerginden, Kara gümrüklü Tetik Mehmet, Galatanın efsane kalecisi Kinova Orhan ve Adaletli Meral gibi ünlü futbolcular yetiştiğini söyledi.

Süper Lig’te Oynuyorlar

Son 20 yıl içinde de FB’li Kaleci Volkan Demirel, GS’lı Servet Çetin, Erman Sezgin, Cem Baki, Egemen Korkmaz, Coşkun Birdal ve Mustafa Çiçek gibi ünlü futbolcuların yetiştiğini ve bu futbolcuların halen Süper Lig takımlarında top koşturduğunu hatırlatan milli sporcu Selim Akbeniz, “Kartal’da eskiden sporun her dalında çok ünlü sporcular yetişiyordu. Özellikle futbolcu fabrikası gibi idi Kartal. Kartalspor’da top koşturan futbolcuların çoğu Kartal’da doğmuş,Kartal’da yetişmiş birer değerdi.Bakın şu anda Kartalspor bünyesinde Kartal doğumlu futbolcu varmı?” hatırlatması yaptı.

Yurt Dışına Transfer Oldu

Ünlü sporcu Selim Akbeniz, “ Rahmetli Turan Ağabey Kartal’da doğmuş ve yetişmiş bir sporcumuzdu. Yıllarca FB oynadıktan sonra Avusturya’nın Slazburk takımına transfer edilen ilk Türk futbolcuları arasında yer aldı. Ayrıca GS Rahmetli Duvar Salim, Adaletli Meral, Galata’nın ünlü ve efsane kalecisi Kinova Orhan, İstanbulspor’lu Salih ve FB Kürt Cengiz Kartal doğumlu sporculardı.” Diye konuştu.
Akbeniz, Güreş, Boks, Yüzme ve Uzakdoğu sporları bünyesinde de ünlü ve şampiyon sporcuların Kartal’da yetiştiklerini de sözlerine ekledi.
Fethi Satıcı

Exit mobile version