SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Tuzla Belediyesi Halkı Dinliyor…

Yayınlanma:
ABONE OL

TUZLA Belediyesi’nce düzenlenen ‘Halk Meclisi’ toplantıları, Aydıntepe Mahallesi’nde başladı. Aydıntepe Semt Konağı’nda gerçekleştirilen ilk ‘Halk Meclisi’ toplantısına katılan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte, Aydıntepe Mahallesi sakinlerinin sorunlarını dinledi. Başkan Yazıcı, “Seçimlerden önce imar meselesiyle ilgili söylediklerimin arkasındayım. Tuzla’daki imar meselesini, 1-1.5 yıl içinde çözeceğiz. Mülkiyet sorunları da çözülmüş, daha iyi yaşanabilir bir Tuzla hedefliyoruz” dedi.

Aydıntepe Semt Konağı’ndaki ilk ‘Halk Meclisi’ toplantısına, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Funda Oktay, Av. Mehmet Çelikel’in yanı sıra birim müdürleri, meclis üyeleri ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı. Halk Meclisi toplantısında mahalle sakinleri, başta imar ve mülkiyet olmak üzere, kaldırım, asfalt, ışıklandırma, sokak hayvanları, sivrisinekler, yeni otobüs ve minibüs seferleri gibi gündelik hayatlarında yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Şikayet, öneri ve sorunları dikkatledinleyen Başkan Dr. Şadi Yazıcı, ilgili birim müdürlerine talimatlar verdi ve sorunların hızla çözülmesini istedi.

Tuzlayı ‘Ortak Akılla’ Yöneteceğiz

Her mahallede düzenlenecek bu toplantılarda, vatandaşların belediyeden beklentilerini ortaya koyacağını söyleyen Başkan Yazıcı, “Biz Tuzla’yı ortak bir akıl ile yönetmek için yola çıktık ve bunun gereğini yerine getiriyoruz” dedi. Başkan Yazıcı, “Bu toplantılarda asıl hedefimiz halkın katılımıdır. Çocuklar, gençler, kadınlar, yetişkinler, engelliler her konuda istek ve arzularını bizlere aktarma fırsatı bulacaklar. Sizlerin belediyeden neler beklediğiniz, Tuzla’ya kendi pencerenizden, sokağınızdan, mahallenizden bakışınız, bize farklı bir ufuk açacak” diye konuştu.

Orhanlı Ve Akfırat’la Daha Da Büyüdük

Orhanlı ve Akfırat’ın Tuzla’ya bağlanmasıyla ilçe nüfusunun 160-170 bine çıktığını vurgulayan Başkan Yazıcı, “Tuzla böylelikle, daha fazla rutin belediyecilik hizmeti bekleyen, daha geniş bir arazi yapısına ulaştı. Orhanlı ve Akfırat’ın Tuzla’yla daha hızlı entegrasyonuna yönelik çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayacağız. Orhanlı ve Akfırat bölgelerinde iptal edilen imar planlarından kaynaklanan sorunların yanı sıra, Tuzla genelindeki bütün imar meselesi ile uygulamalı mülkiyet problemlerini Büyükşehir Belediyesi’ndeki ilgili yetkililerle yaptığımız toplantılar çerçevesinde en kısa zamanda çözeceğiz” dedi. Planlama ve mülkiyet problemlerinin daha hızlı çözülmesi amacıyla, yeni elemanlarla belediye bünyesinde bir ‘Planlama Atölyesi’ oluşturduklarını belirten Başkan Yazıcı, “Artık inşallah mülkiyet sorunları çözülmüş, daha iyi yaşanabilir bir Tuzla hedefliyoruz. İstanbul’un bir parçası olan Tuzla’da, Aydıntepe’de, daha ziyade kültürel ve sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koymak istiyoruz” diye konuştu.

Oy Verenin De Vermeyenin De Başkanıyım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda ele alınan, Tuzla’nın da imar planlarıyla ilgili yasanın, muhalefet partisinden meclis üyelerinin koyduğu şerhlere rağmen geçtiğini hatırlatan Başkan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel yönetimler, belediyecilik samimiyet ister. Kalbiniz öncelikle vatandaş için atacak. Bu iş biraz gönül işidir. Seçildikten sonra size oy vermeyen insanların da hakkını, hukukunu, geleceğini korumak yerel yöneticilerin sorumluluğudur. Atıp tutmakla bu işler çözülmüyor. Mevcut imar ve mülkiyet sorunlarını birbiriyle karıştırmamak gerekiyor. Yeniden bozulmayacak modern uygulama planları hazırlıyoruz. Yakında, Aydıntepe Mahallesi’nin tapuları da dağıtılacak. Bizim sizlere söylediklerimiz, belediyedeki uygulamalardır. Bizim söylediklerimizin dışında, başkalarının söyledikleri belediye yönetimini bağlamaz. Bu imar meselesi çözülecek, çözeceğiz.”

Baz İstasyonları Konusunda Elimiz Kolumuz Bağlı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplantıya katılan bazı mahalle sakinlerinin,
baz istasyonlarıyla ilgili vatandaşların şikayetleri üzerine de şunları söyledi:
“Baz istasyonlarına yönelik, ruhsatlandırma, yerleştirme, derecelendirme, mesafe ve bunların zararlarıyla ilgili yaşanan sorun, sadece Tuzla’da değil, İstanbul’un tüm ilçelerinde yaşanıyor. Bu baz istasyonları, camilerin minarelerine bile yerleştiriliyor. Ama baz istasyonlarının kurulmasını engellemek konusunda belediyelerin elleri kolları bağlı. Sorun sadece imarla ilgili olsa, biz gereğini yaparız. Ancak yerel yönetimleri aşan kurallar ve yönetmelikler var. Bu konuda yetkili, Ulaştırma Bakanlığı’dır.”

Baz istasyonlarının tıbbi boyutuyla ilgili değerlendirmeler de yapan Başkan Yazıcı, kendisinin de bir doktor olduğunu hatırlatarak, şu bilgileri verdi.“Tıbben, ‘baz istasyonları kesinlikle kansere yol açıyor’ kararı olsa, bu yönetmeliklere asla müsaade edilmez. Tıp, yani doktorlar veya sağlık camiası, böyle bir kararı ortaya koymadığı için bu yönetmelikler uygulanıyor. Sağlık camiasının, ‘baz istasyonları kesinlikle kansere yol açar’ şeklinde ortak bir kanaati yok. Böyle bir literatür olmaması yüzünden, GSM şirketlerinin aldığı genel bir belgeyle, evlerin çatılarına bile baz istasyonları kurulabiliyor. Binalara yerleştirilen baz istasyonlarını, kanunen bizim engellememiz mümkün değil.”

Aydıntepe Mahallesi sakinlerinin, yeni otobüs hatları konulmasıyla ilgili taleplerini aktarması üzerine de Başkan Yazıcı, “Tuzla çok büyük, geniş bir alana yayılmış bulunuyor. Nüfusu çok az ve bu nüfusa göre ulaşım açısından birçok kör noktası var. Tuzla çok dağınık ve çok büyük bir yerleşim alanı. Çıkan yolcu sayısı az ve bu yüzden yeni hatlar konulamıyor. Bu konuda biraz sabırlı olmak gerekiyor” dedi.

Her Mahalleye Bir Spor Okulu

Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi olarak, ilçedeki spor kulüplerine altyapı hizmeti sunma ve malzeme sağlama konularındaki yardımların süreceğini belirterek, şunları söyledi:
“Tuzlaspor’la ilgili gerekenler yapılıyor ama ben bu dönem, biraz farklı olarak, aynı zamanda Tuzlaspor’un başkanlığını yapmayacağım. Ama ben, Tuzla Belediye Spor olarak, Ata sporumuz güreş başta olmak üzere, kickboks ve tekvando gibi dünya şampiyonları çıkarabileceğimiz, olimpiyatlarda daha yaygın yarışabileceğimiz spor dallarını daha çok desteklemek istiyorum. Çünkü olimpik branşlarda sporcu yetiştirmek ekonomik açıdan daha avantajlı. Çünkü biz borçlu bir belediyeyiz. Bu nedenle masraflı spor dallarına karşı biraz daha temkinli olmalıyız. Sizlerin paralarını doğru kullanmalıyız. Gençlerimizi mutlaka Tuzla Spor ve Tuzla Belediye Spor çatısı altında topladık. Her mahalleye bir spor okulu kazandırmayı hedefliyoruz.”

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]