Akıllı Tahtalar Yaygınlaşıyor

Yayın: 09:03 - 14.12.2009
Güncelleme: 09:03 - 14.12.2009

Teknoloji okula taşıyan Cevizli’de, öğretmenlik kolay.

Kartal’da Cevizli İlköğretim Okulu, akıllı tahtayı öğretmen ve öğrencilerle buluşturdu. Bilgisayar ekranı ve klavyeyi okul tahtasına çeviren teknoloji, okullara girdi.

Akıllı tahta adı verilen, sistemde okul tahtası yerine büyük bir bilgisayar ekranı kullanılmış. Ekran üzerinde yer alan klavye ile istediği menülere ulaşan öğretmen, istediği yazı ve çizimi yapıyor.

Öğretmene, zaman kazandırıp kayıt yapma imkanı veren akıllı tahta tebeşiri tamamen ortadan kaldırmış. Yaptığı kayıtla aynı konuyu istediği kadar tekrar etme imkânına sahip olan öğretmen, konuyu bellekler vasıtasıyla öğrencilere de aktarabiliyor. İnternet üzerinden yayın da yapan akıllın tahtalar Kartal’da Cevizli İlköğretim Okulu’nda kullanılıyor. Öğretmen ve öğrencilere yenilik ve heyecan getiren akıllı tahtaya veliler de destek veriyor.

Okul Müdürü Çetin Yalçın, akıllı tahta uygulamasının başarıyı önemli ölçüde arttıracağını belirterek velilere teşekkür edip, “Okul idaresi olarak amacımız; tüm sınıflarımıza akıllı tahta koymak. Öğretmen veli ve öğrenci dayanışması ile kaliteyi sürekli arttırıp başarıyı yakalamak” diyor.

 

M. Nazım Telli

Exit mobile version