Asırlık Muharrem Aşı geleneği Pendik’te yaşatıldı

Yayın: 10:20 - 25.10.2015
Güncelleme: 10:20 - 25.10.2015

pendikte-asure-muharremAşure kazanı başında birlik ve beraberlik duası

 

Yüzlerce yıllık aşure kaynatma geleneği Pendik’te yeniden hayat buldu. Fatih Çıtlak dualarla aşure kaynatırken, Belediye Başkanı Kenan Şahin de birlik mesajı vererek Pendiklilere aşure dağıttı. 

 

Pendik Belediyesi tarafından Çarşı Camii önünde düzenlenen sunuculuğunu Adavapuru Şakir’in yaptığı etkinlikte Fatih Çıtlak ve ekibi tarafından iki büyük kazanda Tasavvufi geleneklere uygun şekilde aşure kaynatıldı. İlahilerle devam eden program,  Fatih Çıtlak’ın dualarıyla son buldu. “Asırlık bir geleneği burada yeniden ihya ediyoruz” diyen Çıtlak, bu anlamlı günün hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Programı vatandaşlarla birlikte izleyen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin “Bu milletin sevinç ve matemlerinde ayrılık yaşamaması lazım. Nuh’un gemisindeki gibi bu geminin ayakta kalması ancak kardeşlik ve muhabbetle mümkündür” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.  Aşure kaynatma geleneğini tüm Pendiklilerle paylaşmak amacıyla şehrin en kalabalık meydanını seçtiklerini belirten Başkan Şahin,  “Fatih Çıtlak hocamızla edilen dualar ve zikirler,  İnşallah  bolluğa, berekete ve huzura vesile olsun” dedi.

Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından izlenen törenin ardından Başkan Şahin ve Fatih Çıtlak, vatandaşlara aşure dağıttı.

Exit mobile version