Eski gecelerin tanıkları ” Gaz Lambalar” Kartal’da

Yayın: 07:25 - 05.11.2015
Güncelleme: 07:25 - 05.11.2015

LAMBALAR-SERGİSİ-(6)Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Süreyya Özkan’ın uzun yılar boyunca topladığı 500 gaz lambasından oluşan ‘Lambalar’ sergisi, Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası Fuaye alanında açıldı.

 

Serginin açılışı; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ve kalabalık bir davetli katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinden önce kısa bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak, Süreyya Özkan’ın unutulmaya yüz tutmuş ve bir dönemin en önemli aydınlatma araçlarını bir araya toplayarak önemli bir sergi hazırladığını belirtti. Serginin uzun yıllar toplanmış gaz lambalarından oluşan bir koleksiyon olduğunu söyleyen Feyyaz Kaynak, “Lambalar” sergisinin kendisini geçmişe götürdüğünü söyledi. Süreyya Özkan ise uzun yıllar sabırla topladığı 600 gaz lambasından 500’ünün sergide yer aldığını belirterek; amacının bu rakamı 2-3 binlere ulaştırmak olduğunu söyledi. Özkan, bir sonraki projesinin tarihi bir kasabada veya nostaljik bir sokakta lambaların tamamını yakarak Guinness rekorlar kitabına girmek olduğunu söyledi.
Ziyaretçileri geçmişte bir zaman yolculuğuna çıkaracak olan sergi, 5 Kasım tarihine kadar Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası Fuaye Alanı’nda gezilebilecek.

Exit mobile version