Ahmet Şimşek’li Minikler Kızılay Haftasını kutladı

Yayın: 08:03 - 05.11.2015
Güncelleme: 08:03 - 05.11.2015

Ahmet-simsek’li-Minikler-Kizilay-(5)Ahmet Şimşek Koleji Anaokulu öğrencileri, 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirerek Kızılay Haftasını kutladı.

Etkinlikler sırasında salonda temsili Kızılay çadırı oluşturuldu ve Kızılay’ın ne kadar önemli bir yardım kuruluşu olduğu drama gösterileri eşliğinde uygulamalı olarak anlatıldı. Etkinlikte temsili olarak yemek dağıtıldı, hastalar temsili olarak sedyelerde taşındı, yaralılar temsili olarak tedavi edildi.

“Kızılay kara gün dostudur.”

Ahmet Şimşek Koleji Anaokulu zümre başkanı Burcu İşçe Kızılay haftasıyla ilgili açıklamada, “Kızılay Haftası her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanmaktadır. Kızılay bir yardım kurumudur, kara gün dostudur. Yardım insancıl bir duygudur, insanları yücelten bir düşüncedir.

Bu düşüncenin yaygınlaşması dünyamızı güzelleştirir, insanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir, bir arada, barış içinde yaşamamızı sağlar. Kızılay, hiç bir ayırım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, ulus ayrımı yapmaksızın yardım elini uzatır. Kızılay haftası nedeniyle öğrencilerimize, Kızılay’ın savaş ve barışta bizlere yardım etme amacıyla kurulduğunu, sel, deprem, yangın gibi tüm doğal afetlerde yardıma muhtaç olan herkese yiyecek, içecek, giyecek, kalacak yer temin ettiğini drama ve çeşitli etkinliklerle anlatmaya çalıştık. Öğrencilerin anlatılanları daha iyi kavrayabilmeleri için uygulama yapmalarına da olanak sağladık. Kızılay’ın önemini vurguladığımız bu etkinliklerle farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz.”dedi.

Exit mobile version