Ahmet Şimşek Koleji’nde Amaç, yabancı dili sevdirmek

Yayın: 22:32 - 29.12.2015
Güncelleme: 22:32 - 29.12.2015

Amaç,-Yabancı-Dili-Sevdirmek-(3)Ahmet Şimşek Koleji’nde düzenlenen yabancı dil kelime yarışmaları kıran kırana geçiyor. Öğrencilerin İngilizceyi zevkle ve eğlenerek öğrenmeleri amacıyla düzenlenen Sixth Grade Word Contest (Altıncı Sınıf Kelime Yarışması) ilginç görüntülere sahne oldu. Yarışmayı kazanan öğrencilere sertifika ve çeşitli ödüller verildi.

Altıncı sınıflar İngilizce sorumlusu Hande Sağlam’ın organize ettiği ve her şubeden dört öğrencinin ön elemelerle seçilerek katıldığı yarışmanın sonunda 6-C Sınıfı birinci oldu. Bu arada, ikinci olan 6-A sınıfı öğrencileri sonuca çok üzülerek hırslandılar ve İngilizce Bölüm Başkanı Tuğçe Aşık’a, bundan sonraki kelime yarışmasının ne zaman yapılacağını sordular.
Salondaki öğrenciler ise her zaman olduğu gibi yarışmacıları pankartlarla desteklediler.

Yabancı dili eğlenerek öğreniyorlar.

Altıncı sınıf öğrencilerinin yarışmaya haftalardır hazırlandığını ve İngilizce kelimeleri ezberlediklerini, amacın yabancı dili sevdirmek olduğunu belirten Ahmet Şimşek Koleji İlkokul-Ortaokul İngilizce Bölüm Başkanı Tuğçe Aşık, “Yarışmamız İngilizce’den Türkçe’ye çeviri, Türkçe’den İngilizce’ye çeviri, Tabu oynayarak kelimeyi anlatmak ve lyrics (Şarkı dinleyip boşluklara duydukları kelimeleri yazmak) gibi aşamaları kapsayan dört bölümden oluştu. Öğrencilerimiz oldukça çekişmeli geçen bu tarz yarışmalara hazırlanırken kelimeleri tekrar ederek, İngilizceyi bir eğlence aracı gibi kullandıkları için dersi daha çok benimsiyorlar ve motive oluyorlar. Yarışmada derece alan, yarışmaya katılan, yarışmayı izleyen öğrencilerimizi ve öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum.”dedi.

Exit mobile version