SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Organik Pazar Kartal’da açılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Anadolu yakasının %100 Ekolojik Pazar’ı, 20 Aralık Pazar günü Kartal Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle açılıyor.

 

Kartal %100 Ekolojik Pazar’da ekolojik sertifikalı meyve sebzelerin yanı sıra geniş bir mamul ürün yelpazesi bulunacak. 200 adet stant kurulacak olan Kartal ekolojik pazarda sertifikalı pamuk, makarna, ekmek, bakliyat, temizlik malzemeleri, şampuan ve tekstil ürünleri çeşitlerden sadece birkaçı.

Kartal ekolojik pazarı, Anadolu yakası için sadece sağlıklı bir alışveriş alanı değil, sürdürülebilir yaşam için bir çekim merkezi olarak tasarlanıyor. Pazar alanına kurulu, içinde ısıtma ve soğutma sistemleri bulunan çadırda tüm yıl boyunca ekolojiyle ilgili sohbetler, sürdürülebilir yaşam atölyeleri, sanat etkinlikleri, konserler gerçekleşecek.

Program: 20 Aralık Pazar günü saat 11.00’de Kartal %100 Ekolojik Pazarın açılışı, Şevval Sam ve Murat Teker konserleri, Ebru Ayarcı yönetiminde Algo-Ritmo Perküsyon Grubu’nun dinletileri ile başlayacak. Devamında, naylon torba kullanımını azaltmak için artık kumaşlardan bez çanta dikme atölyesi, çocukların yaratıcılıklarını kullanarak el yapımı oyuncaklarla oynayabilecekleri “Tahtalar ve İpler” oyuncak atölyesiyle kutlanacak. Gün içerisinde ekolojik ürünlerden oluşan ikramlar, dans gösterileri de Pazar açılışını bir kutlamaya dönüştürecek.

 

Ulaşım: Pazarın kurulacağı bölgeye ulaşım tren istasyonu, deniz otobüsü iskelesi, Kartal’ı çevre ilçelere bağlayan sahil yolu ve bisiklet yollarına çok yakın olmasıyla pratik bir alışverişe olanak sağlıyor. Arabaları ile gelenler, pazarın hemen altında bulunan otoparktan faydalanabilecek.

 

%100 Ekolojik Pazar Standardı: Ekolojik ürün üreticileri ve kullanıcılarını bir araya getiren, yerel belediyelerin işbirliğiyle kurulan %100 Ekolojik Pazarlarda Buğday Derneği’nin ekolojik pazar standartları uygulanıyor, düzenli olarak uygulanan sıkı denetimler tarım il müdürlüğü, belediye ve dernek ekiplerince yapılıyor.

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]