Kartal Ak Parti, Cumhurbaşkanına “ Diktatör bozuntusu” diyen Kılıçdaroğlu’na dava açtı!

Yayın: 17:04 - 05.02.2016
Güncelleme: 17:04 - 05.02.2016

Kartal Ak Parti, Cumhurbaşkanına “ Diktatör bozuntusu” diyen Kılıçdaroğlu’na dava açtı!

Kartal Ak Parti İlçe Başkanlığı CHP lideri Kılıçdaroğlu için Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

 

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ ettiği iddiası ile Kartal Anadolu Sarayı’nda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 200 kişilik bir partili grubu ile Adalet Sarayına gelen Kartal AK PARTİ İlçe Başkanı M. Mehdi Akman, savcılığa Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Diktatör” yakıştırması yaptığına ilişkin şikayet dilekçelerini verdikten sonra Adalet Sarayı girişinde bir basın açıklaması yaptı.

Mehdi Akman, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: ” “Türkiye’de siyasi ortamı sakinleştirmesi gereken Ana Muhalefet, sürekli siyasi ortamı gerginleştirerek hakarete varan bir dil kullanıyor. Biz Ana Muhalefet partisini hem kınıyor hem de hukuki olarak cezalandırılması yönünde eylem yapıyoruz. Bu şikayetimiz Ana Muhalefet partisi liderine bir mesaj olur ve bundan sonraki siyasi dilini düzeltir”

Kartal AK PARTİ İlçe Başkanlığının Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçe’de şu ifadeler yer aldı: ” Halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir. Bu ifade sadece sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir. Cumhurbaşkanı Erdoğan için diktatör nitelendirmesinde bulunulmasının Kılıçdaroğlu’nun Demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığını gösterdiği kaydedilerek, bu sözlerin, varlığını, gücünü ve etkinliğini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için söylenmesinin eleştiri olarak kabul edilemeyeceği” vurgulanarak, TCK’nın 299. maddesinde ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçunun işlendiği belirtildi.

Exit mobile version