İstanbul meslek hastalıkları hastanesi

Yayın: 09:21 - 16.02.2016
Güncelleme: 09:21 - 16.02.2016

Fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi

 

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği; fiziksel teknolojik araçları ile hizmet sunumundan faydalanmak isteyen hasta bireylere ağrısız ve özgür hareket olanağını sağlayarak yaşam kalitesini yükseltmektedir.

İki yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinde uzman hekim, fizyoterapist ile hemşirelerden oluşan ekipler; kas-iskelet sistemi problemlerine, nörolojik ve ortopedik hastalıklarına bütünsel olarak yaklaşmaktadırlar. Bununla birlikte tüm yaş gruplarında yaşam kalitesini olumsuz etkileyen tıbbi durumların önlenmesi, teşhisi, tedavisi ve rehabilitasyonuna yönelik hizmetler verilmektedir.

İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinde, çalışan sağlığı ve güvenliğinin farkındalığı çerçevesinde meslek hastalarının tedavilerine yönelik çalışmalar da yapılmaktadır. Fizik tedavi ünitesinde tedavi hizmetleri çeşitli metodlar ile 30 dakika-1 saat süren seanslar halinde uygulanmaktadır. Ortalama seans sayısı 10-15 arasında olup daha uzun süreli tedavi aşamasında rehabilitasyon hizmeti sunulmaktadır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi; hastalığı veya sakatlığı olan bireyleri en kısa zamanda ağrısız bir hayata ve hareket özgürlüğüne kavuşturmak amacıyla bilgi ve beceri birikimini modern teknolojiyle bir araya getirerek çalışmalarını sürdürmektedir.

Exit mobile version