Ahmet Şimşek’te Rehberlik günleri.

Yayın: 09:44 - 27.02.2016
Güncelleme: 09:44 - 27.02.2016

Ahmet Şimşek Koleji 6.sınıf öğrencilerine Ergenlik Döneminin Gelişimsel Süreçleriyle ilgili bir dizi seminer verildi. Seminerlerde ergenliğin yarattığı psikolojik boyutlar ele alındı, ergenlik döneminin gelişimsel süreçleri anlatıldı, 6. Sınıf öğrencilerinin 7. Sınıfa geçişlerinde neler yaşacaklarıyla ilgili destek sağlandı. Seminerler sırasında ayrıca, öğrencilerin kendilerinden söz ederek özgüven kazanmalarına fırsat verilerek, soruları da yanıtlandı.

“Ergenlikte yaşananları anlattık.”

Ahmet Şimşek Ortaokulu Rehberlik Biriminden Psikolog Haşim Durar seminerler sırasında öğrencilerin tüm sorularına yanıt vermeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi; “Seminerlerimizde öğrencilerin ergenlik döneminde biyolojik, fizyolojik, zihinsel, ruhsal gelişimlerinin nasıl gerçekleştiği anlatıldı. Duygu durumlarındaki iniş çıkışların çevre, kalıtımsal ve yaşanılan çağ ile ilgili olduğu belirtildi. Fiziksel ve zihinsel gelişimlerin farklı zamanlarda gerçekleşebileceğine dikkat çekilerek, gelişim düzeylerinin paralel olmadığı durumlarda profesyonel destek alınması gerektiği vurgulandı.”

“Süreç devam eder.”

Çocuklarda oluşan inişli çıkışlı duygu durumlarının bir şımarıklık olmadığını da sözlerine ekleyen Durar, “Yalnızlık hissi, öfke, çalışma isteksizliği, duygululuğun artması, kendine aşırı güven, üzüntü, korku, endişe gibi duyguların yoğunluğu sürecin doğal bir parçasıdır ve çocuklukta yaşanan sürecin devamıdır.”dedi.

Exit mobile version