Galeride resim dersi

Yayın: 08:06 - 02.03.2016
Güncelleme: 08:06 - 02.03.2016

Maltepe Belediyesi, yurt dışında örnekleri görülen “Çocuklar ile Galeri’de Sanat” adlı projeyi Maltepe’de hayata geçirdi.

Proje kapsamında, Marmara Eğitim Kurumları’nın ilkokul 2. sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde ünlü ressam Burhan Yıldırım’ın Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki  “Nefes” isimli konsept sergisini ziyaret ederek, resim derslerini galeride gerçekleştirdi.  Etkinliğe katılan Burhan Yıldırım, sergisindeki eserleri hakkında öğrenciler ile sohbet ederek sorularını yanıtladı.

Maltepe Belediyesi Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu Akan, bu çalışmayla öğrencilerin okul dışında bir sanat mekanında ders yapma olanağına kavuştuğunu belirterek, “Bu çalışmayla öğrencilerin gözlem ve detay bulabilme yeteneği gelişiyor. Bir süredir üzerinde çalıştığım bu projeyi Maltepe’de hayata geçiriyor olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Sanat galerisinde resim yapmanın çok eğlenceli olduğunu söyleyen öğrenciler, sergiyle ilgili hislerini ve düşüncelerini resimlerine yansıttılar.

Exit mobile version