OKAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN KARTALLI GİRİŞİMCİ KADINLARA EĞİTİM DESTEĞİ

Yayın: 14:09 - 22.03.2016
Güncelleme: 14:09 - 22.03.2016
 Kartal’da girişimci kadınlar, hayallerindeki işi kurmak için Girişimcilik Destek Birimleri Projesi’nden yararlanmaya devam ediyor. Projenin birinci adımını oluşturan girişimcilik eğitimleri devam ederken bir yandan da projenin ikinci adımı olan ‘Uzman Buluşturmaları’ ile kadınlara, mevcut beceri ve üretimlerini, piyasada talep edilebilir ve satılabilir hale nasıl getirebilecekleri  konularında eğitim veriliyor. f6e76b56-f23e-4eed-80c1-9488eca5791d
Okan Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep İyiler,  ‘Uzman Buluşturmaları’ kapsamında Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde girişimci kadınlara “E-Ticaret ve Pazarlama ” konulu eğitim verdi. 48 girişimci kadının katıldığı eğitimde; başarılı bir iş kurmanın en önemli adımlarından biri olan, ürünün hedef kitlesini, fiyatını ve pazarlama stratejisini doğru belirleyerek iyi bir iş planı oluşturma ve interneti satış ve pazarlama kanalı olarak nasıl daha doğru kullanılabileceği konusunda bilgilendirme yapılarak katılımcıların konu özelindeki soruları cevaplandı.
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı tarafından yürütülen ‘Dar Gelirli Kadınlar İçin Girişimcilik Destek Birimleri Projesi’, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve  Kartal Kadın Kooperatifi işbirliği ile girişimci kadınlarla buluşmaya devam ediyor.
Proje kapsamında Aralık 2015’ten bu yana 102 kadına girişimcilik eğitimi verilirken 154 kadın da ‘Uzman Buluşturmaları’ndan faydalandı.
Girişimcilik Destek Birimi Nisan ayı programını öğrenmek ve eğitimlere kayıt yaptırmak için iletişim bilgileri:
0 216 280 64 05
Hürriyet Mahallesi  Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi, Kartal Kadın Kooperatifi Ofisi, Kat 4 Girişimcilik Destek Biriminden siz nasıl yararlanabilirsiniz?
1.       Girişimcilik, Finansal Okuryazarlık , Ürün Geliştirme, Pazarlama  eğitimlerine katılabilirsiniz
2.      Kadın Ürünleri Pazarı’nda el emeği ürünlerinizi sergileyebilirsiniz.
3.      Ürün geliştirme/ Tasarım ve Pazarlama Atölyelerine katılabilirsiniz.
4.      Bilgilendirme toplantılarına katılarak; bölgenizdeki kadınlara sunulan girişimcilik destekleri neler, hangi kurum ne tür hizmetler veriyor,  yereldeki iş fırsatları hakkında bilgilenebilirsiniz,  özel sektör temsilcileri ve örnek kadın girişimcilerle buluşarak deneyimlerinden yararlanabilirsiniz
5.      Birebir Danışmanlık (Mentor Toplantıları): İhtiyacınız doğrultusunda, satış, pazarlama, e-ticaret, internet üzerinden satış, işyeri açmanın yasal prosedürleri, kayıtlılık, muhasebe, fiyatlandırma, maliyet hesaplama gibi birçok konuda ilgili kurumların uzmanlarından birebir danışmanlık alabilirsiniz.
Exit mobile version