Tiyatro festivaline büyük ilgi

Yayın: 09:38 - 23.03.2016
Güncelleme: 09:38 - 23.03.2016

“Kültür ve Sanatın Kalbi Maltepe” sloganıyla çalışmalarına devam eden Maltepe Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği “Tiyatro Festivali”, İstanbul Halk Tiyatrosu’nun “Alevli Günler” isimli oyunuyla başladı.

 

Birbirinden ünlü tiyatro gruplarını, son dönemin başarılı tiyatro eserlerini ve sevilen oyuncuları, sanatseverler ile ücretsiz buluşturacak festivalin Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki açılışına ve ilk oyunun gösterimine büyük ilgi gösterildi. Yıldıray Şahinler’in yazdığı, Irmak Bahçeci’nin yönettiği oyunda, çocukluğundan beri ayrılmamış mahalle kasabı, muhasebeci ve Türk kültürü profesörü üç arkadaşın öyküsü sahneye taşındı. Usta oyuncular Cem Davran ve Erkan Can’ın da rol aldığı oyunda Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler ve Selin Yeninci performanslarıyla izleyicilerin beğenisini topladı. Oyunun bitiminde sanatçılar, ayakta alkışlandı.

MALTEPE TİYATROYA DOYACAK  

27 Mart’a kadar sürecek festivalde komediden drama, tek kişilik oyundan, müzikli kumpanyaya farklı oyun türleri ve tiyatronun sevilen isimleri Maltepeli tiyatro izleyicisiyle buluşacak. Festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde “İstibdat Kumpanyası” isimli oyunla sona erecek.

Exit mobile version