İngilizceyi alışveriş yaparak öğreniyorlar.

Yayın: 17:58 - 24.03.2016
Güncelleme: 17:58 - 24.03.2016

Ahmet Şimşek Koleji’nde, öğrencilerin yabancı dili aktif ve akıcı kullanabilmelerini sağlamak amacıyla interaktif eğitimler veriliyor. Drama çalışmalarıyla, çeşitli konuşma etkinlikleriyle İngilizcenin daha kolay ve kalıcı olarak öğrenilmesi sağlanıyor.
Ahmet Şimşek Koleji, İlkokul Yabancı Diller Bölümü öğretmenlerinin hazırladığı market etkinliğine katılan öğrenciler bir yandan alışveriş zevkini yaşarken, bir yandan da karşılıklı diyaloglarla İngilizceyi duyumsayarak öğreniyorlar.

 


“Keyifli anlar yaşandı.”
Öğrencilere yabancı dilin önemini hissettirecek aktif çalışmalar yaptıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını belirten 4. Sınıflar İngilizce Koordinatörü Burçin Kalkavan, Market etkinliğiyle ilgili şunları söyledi; “Öğrencilerimiz, etkinliklerimiz sırasında yabancı dilin önemini daha iyi kavrıyorlar ve hayatlarının bir parçası olabileceğinin farkına varıyorlar. İnteraktif eğitimlerimizle, drama çalışmalarımızla, konuşma aktivitelerimizle İngilizceyi keyifle ve kalıcı olarak öğrenebiliyorlar. Dördüncü sınıflarımıza uyguladığımız market etkinliği bu tarz çalışmalarımızdan birisidir.

 

 

Öğrencilerimiz, alışveriş yaparken İngilizce performans sergilediler ve çok keyifli vakit geçirdiler. Kendi getirdikleri malzemeleri ücretlendirdiler ve İngilizce konuşarak alışveriş diyalogları kurdular. Bir öğrencinin kasiyer, bir öğrencinin müşteri, bir öğrencinin satıcı, bir öğrencinin de halkla iliştiler görevlisi olduğu drama çalışmamızda keyifli anlar yaşandı.”

Exit mobile version