Gündüz inşaat işçisi, akşam heykel sanatçısı Faysal!

Yayın: 16:05 - 30.03.2016
Güncelleme: 16:05 - 30.03.2016

Heykel sanatçısı bir inşaat işçisi, Faysal!

Gündüz inşaat işçisi akşam heykel sanatçısı Faysal!

Kartal’da inşaat işçisi olarak çalıştığı inşaatın bir odasında mesai sonrası zamanını heykel çalışmaları yaparak değerlendiren Faysal Özmen yaptığı çalışmaların değerlendirilmesi ve kendisinin desteklenmesini istiyor.

Aslen Bitlis Tatvan’lı on bir çocuklu bir ailenin ferdi olan Faysal ustanın heykel merakı yıllar önce başlamış. Her hangi bir eğitim almadan televizyondan izlediği belgesel programlardan esinlenerek heykel yapmaya başlamış. İnşaat işlerini asla aksatmadan heykel çalışmalarını sürdürürken en çok kartal yuvası çalışmasını özen göstermiş.

Gördüğü her hangi bir figürü el becerisiyle alçı, demir tel gibi malzemeler kullanarak yapıyor. Gündüz inşaatta arkadaşlarıyla çalışıyor, akşam olunca Faysal için sanatsal çalışma mesaisi başlıyor.

Kartal kuş yuvasını ayrı bir hevesle yapan Faysal, “Hayvanlar içerisinde kartalların benim için ayrı bir yeri vardır, çok ilgimi çekiyor. Televizyondan izlediğim belgesel filmlerden çok etkileniyorum. Özellikle kartal yuvasını çok merak ediyordum, defalarca izledim sonra bunun heykelini yapmaya karar verdim. Tamamen el becerilerimle yaptım, her hangi bir kalıp vesaire kullanmadım. Yaptığım çalışmalarımın desteklenmesini ve değerlendirilmesini istiyorum.

Özellikle Kartal Belediye Başkanından destek bekliyorum. Başkanın heykele olan ilgisini duydum, benim çalışmalarıma da destek olmasını istiyorum. Yaptığım çalışmalarımı satın almak isteyenler var fakat ben eğer Kartal Belediyesi destek sağlarsa sergi açmak isterim ve sanatımı geliştirmek isterim” dedi.

Exit mobile version