Bahar yorgunluğunun enerjinizi tüketmesine izin vermeyin.

Yayın: 17:13 - 31.03.2016
Güncelleme: 17:13 - 31.03.2016

Mevsim dönüşümlerine bağlı olarak metabolizma ve hormonlar üzerinde görülebilen değişimler, bazı kişilerde zihinsel ve bedensel farklılıklara yol açabiliyor.

 

Peki, bu dönemlerde kendinizi daha iyi hissetmek ve bahar yorgunluğundan korunmak için nelerin yapılması gerektiğini biliyor musunuz?

 

Bahar aylarında vücudumuzun daha aktif hormonlar salgıladığını söyleyen Prof. Dr. Dilek Demir Erol, kişide vitamin eksikliği ve/veya beslenme bozukluğu varsa bahar aylarında her vücudun aynı uyumu gösteremediğini bunun içinde kişiden kişiye yorgunluk hissinin artığını söyledi. Bazı hormonların karanlık ortamlarda daha fazla salgılandığını bazılarının ise biyolojik sistem gereği güneş ışığının etkisiyle daha fazla salgılandığını söyleyen Prof. Dr Demir Erol, “Nedensiz halsizlik, isteksizlik ve gerginlik bahar yorgunluğunun en önemli habercileri.

 

Bahar yorgunluğu hamileleri 3 kat daha fazla etkiliyor…

 

Öte yandan hamilelerde bu yorgunluk hissinin diğer kişilere oranla iki hatta 3 kat daha fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Demir Erol, “Hamileliğin ilk dönemlerinde görülen yorgunluk genel itibariyle hormon seviyesinin yükselmesiyle ilgilidir. Bunu yanı sıra hamilelikte kansızlık, tiroid hormon eksikliği gibi hastalıklar da gören anne adayları bu süreci biraz daha zor geçirebilir.

 

 

Exit mobile version