Ahmet Şimşek’li öğrenciler örnek oldu.

Yayın: 17:54 - 05.04.2016
Güncelleme: 17:54 - 05.04.2016

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri, “Kitap okumanın yeri ve zamanı yoktur” sloganıyla Kartal Meydanında kitap okudular.
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi 9 ve 10. Sınıf öğrencileri, 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü sorumlu öğretmenleri Gülpınar Zengin ile Ayşe Yıldırım’ın rehberliğinde Kartal Meydanına giderek kitap okudular.
“Kitap okumanın yeri ve zamanı yoktur.”sloganıyla düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılan Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü öğrencileri, Kartal meydanındaki Neyzen Tevfik anıtının yanında, çevrelerinden geçenlerin dikkatli bakışlarına aldırmadan saatlerce kitap okudular. Öğrenciler ayrıca, “Benim için kütüphane…” başlığıyla vatandaşlara sorular yönlendirerek ayaküstü röportajlar yaptılar, aldıkları yanıtları renkli kartonlara yazarak meydana kurdukları panolarda sergilediler. Bununla da yetinmeyen öğrenciler, çevreden gelip geçen ve kendilerini izleyen vatandaşlara da kitap okumalarını önerdiler. Öğrencilerin önerisine kayıtsız kalmayan bazı vatandaşlar da etkinliğe katılarak öğrencilerle birlikte kitap okudular.“Sokak röportajları yaptılar.”

 


Kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik planladıklarını belirten Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin, “Öğrencilerimizin girişimciliklerini artırmak ve kitap okumaya dikkat çekmelerini sağlamak istedik. Öğrencilerimiz, halkın kitap ve kütüphaneyle ilgili düşüncelerini öğrenmek için sokak röportajları da yaptılar. Umarım bu etkinliğimiz izleyenlere örnek olmuştur.” dedi.
“Öğrencilerimiz artık daha da bilinçliler.”

 
Etkinliğin amacına ulaştığını belirten Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü sorumlu öğretmenleri Gülpınar Zengin ile Ayşe Yıldırım ise şunları söylediler; “Kulüp olarak amacımız hem kitabı sevdirmek hem de kitap okuma farkındalığı yaratmaktır. Öğrencilerimiz geçen yıldan bu yana yaptığımız etkinlikler sayesinde daha bilinçli olmaya ve bu bilinci çevrelerine de aktarmaya başladılar

 

Exit mobile version