Şimşek öğrenciler üniversiteleri tanıyor

Yayın: 09:10 - 19.04.2016
Güncelleme: 09:10 - 19.04.2016

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri, “Üniversite Tanıtım Günü” için kurulan stantlardaki görevlilerden üniversiteler hakkında bilgiler aldılar.

Ahmet Şimşek Koleji Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe BİLGİ Üniversitesi, ATILIM Üniversitesi, YAKIN DOĞU Üniversitesi, MEF Üniversitesi, DOĞU AKDENİZ Üniversitesi, KAVRAM Meslek Yüksek Okulu, BEYKOZ Lojistik Meslek Yüksek Okulu, İSTANBUL TİCARET Üniversitesi, Uluslararası KIBRIS Üniversitesi, DOĞUŞ Üniversitesi, KADİR HAS Üniversitesi ve BEYKENT Üniversitesi katıldı.

“Yararlı oldu.”

Öğrenciler etkinlik sırasında burs imkanları, üniversitelerdeki öğretim kadroları, akademik olanaklar, iş olanakları, uluslararası bağlantılar, yüksek lisans, eğitim dili, çift ana dal, hazırlık sınıfları gibi önemli konularda bilgiler edindiklerini ve yararlı olduğunu söylediler.

“Öğrencilerimiz ilgi gösterdiler.”

Bu yıl etkinliğe 11. Sınıf öğrencilerinin de katıldığını belirten Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi Başkanı Psikolog Fatma Demirkaya yaptığı açıklamada, “Üniversite hazırlığındaki öğrencilerimizin üniversite seçimlerini karşılaştırmalı olarak yapabilmelerini sağlamak ve hangi üniversiteler için nelere dikkat etmeleri gerektiğini gösterebilmek adına yararlı bir etkinlik düzenledik. Toplu programımıza üniversitelerimizi davet ettik, bizi kırmadılar. Öğrencilerimiz üniversite temsilcileriyle birebir görüştüler ve etkin bilgiler edindiler. Üniversite temsilcileri iyi bir çalışma olduğunu, öğrencilerin ilgi gösterdiğini söylediler. Bu da bize yeter.”dedi.

Exit mobile version