Şimşeklerin bilim şenliği gururlandırdı

Yayın: 07:37 - 21.04.2016
Güncelleme: 07:37 - 21.04.2016

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri, Fen Bilimleri derslerinde öğrendiklerinden yola çıkarak ders dışı zamanlarda ürettikleri 100’den fazla projeyi Bilim şenliğinde sergilediler. Okul lobisinde kurulan stantlardaki projeleri görenler hayranlıklarını gizleyemediler.

İlginç projeler sergilendi.

Bilim Şenliğinde sergilenen projeler arasında DNA modelleri, Bio dizel yakıt üretim modeli, Alarm sistemleri, Deprem modelleri, Sabun üretimi, Isıtmalı koltuk, Da Vinci çarkı, Su döngüsü, Yağmur suyundan enerji üretilmesi, Batmayan gemi modelleri, Basit makine modelleri, Isıyla kağıt kesme mekanizması, Bozuk para makinesi, Gözlemevi, Teleskop, Rüzgar enerjisinden elektrik üretimi, Güneş enerjisinin kullanımı, Güneş saati, Isıtmalı ayakkabı, Hayvanlar için su içme operatörü, İnsanda sindirim sistemi, Dayanıklı köprü modeli, Ayrıştırıcılar, Yanardağ modelleri gibi ilginç eserler yer alıyor.

“Projeleri aksatmadılar.”

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Latif Gündüz Bilim şenliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu etkinlik bir yıllık çalışmanın sonucudur. Öğretmen arkadaşlarım öğrencilerimize projeleri verdiler, öğrencilerimiz de projelerini aksatmadan zamanında getirdiler. Güzel şeyler sergilediğimizi düşünüyorum. Öğrencilerimizin bu tür projelere imza atmaları anlamlıdır.”dedi.

“Harika bir etkinlik düzenlediler.”

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin de açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilim şenliğimizi 2 yıldır gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte çok büyük emek harcadılar, harika bir etkinlik düzenlediler ve bilimsel projelerini sunarak bizlere gurur yaşattılar. Akademik başarıların yükseltilmesi için en önemli şey öğrendiklerinizi uygulamaya koymanızdır. Bilim şenliğimizi bundan sonraki yıllarda da gerçekleştireceğiz. Gelecek yıl gerçekleştireceğimiz bilim şenliğimizi Kartal bölgesindeki tüm okullara açarak, okullar arası bir bilim şenliği gerçekleştirmeyi temenni ediyorum.”

Exit mobile version