ÇOCUKLARLA PİPET ROKET HEYECANI

Yayın: 09:54 - 26.04.2016
Güncelleme: 09:54 - 26.04.2016

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK), özel aktivite alanı sayesinde çocuklu ailelerin tercihi olan Luna Yemek Vesaire işbirliğiyle bu sefer de Batı Ataşehir’de çocuklarla buluşuyor. Bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden EFK tarafından Luna Yemek Vesaire’de düzenlenecek atölye çalışmasında, çocuklar yaparak öğrenme ve “neden” sorusunu deneysel yönden yanıtlayabilme fırsatı bulacak. 29 Nisan Cuma günü 18:00 – 19:30 saatleri arasında gerçekleşecek Uzay ve Havacılık Mühendisliği atölyesinde 8-12 yaş arası çocuklar, kendi roketlerini tasarlayarak fırlatma heyecanını yaşayacaklar.

 

 

Amerika’da açıldığı 2009 yılından itibaren dünya çapında 150’den fazla noktada binlerce çocuğa ulaşan Engineering For Kids (EFK), çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlıyor. EFK’da eğitimler, hafta içi sınıflarının yanı sıra özel atölyelerle de devam ediyor. Workshop eğitimini bu kez Luna Yemek Vesaire’ye taşıyan EFK, 29 Nisan günü düzenlenecek atölye çalışmasıyla çocuklara yaparak öğrenme ve “neden” sorusunu deneysel yönden yanıtlayabilme fırsatı sunacak.

 

Pipet Roketler Havalanacak

EFK’da tarafından 18:00-19:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek Uzay ve Havacılık Mühendisliği atölye çalışmasına, 8-12 yaş arası çocuklar katılacak. Luna Yemek Vesaire’deki etkinlikte çocuklar kendi pipet roketlerini sıfırdan tasarlayıp üreterek kullanma heyecanını yaşayacak. Çocuklar aynı zamanda uçuş mantığını anlayarak mesafe algısını da gözlemlemiş olacak.

STEM Metodu ile Eğitim

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltılmış hali olan STEM, öğrencileri problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik ediyor. STEM metodu ile öğrenciler temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabiliyorlar. STEM metodunu uygulayan EFK, öğretmen merkezli sınıf yerine problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfta çocuklara yaparak öğrenme fırsatı sunuyor. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyor.

Exit mobile version