Sorunu değil sebebini görmek zorundayız

Yayın: 09:52 - 28.04.2016
Güncelleme: 09:52 - 28.04.2016

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube her ay düzenlediği ‘’Yönetici Okulu’’ seminerlerinde bu ay uzman psikolog Mehmet DİNÇ’i ağırladı.

Programın başında kısa bir selamlama konuşması yapan Şube Başkanı Talat YAVUZ, yönetici okulu projemizin bu ay ki programında;  Eğitim camiasının günümüz gençliğine nasıl baktığını ve nelere dikkat etmesi gerektiğini konuşacağız.  ‘’Gençlerimizi ne kadar anlıyoruz, onların dünyasında nasıl bir yerdeyiz’’ gibi soruların cevaplarını bulacağız, dedi.

‘’Yeni Nesli Anlamak ve Yöneticilerimiz’’ adlı sunumunu gerçekleştiren uzman psikolog Mehmet DİNÇ, geçmişe kıyasladığımızda günümüzde çok şey değişmiştir. Hayat tarzımız, eğitim sistemimiz, ailelerin gençlerden beklentisi, hatta çocuklar ve gençler bile değişmiştir. Gençlerle olan diyalogumuzda birinci öncelik onları kırmamak, yersiz yasaklardan kaçınmak, çok fazla gereksiz detaya onları boğmamak gereklidir, dedi.

Sorunu değil sebebini gören eğitimciler olmak zorundayız diyerek sözlerine devam eden DİNÇ, kendini ifade etme, bir gruba ait olma, kahraman bulma ihtiyacı gibi günümüz neslinin ihtiyaçlarını bilen, çağın sorunlarının farkında olan bireyler olmak zorundayız. Aksi takdirde 19. yüzyılın okullarında 20. yüzyılın öğretmenleriyle 21. yüzyılın gençlerini yetiştirmeye çalışmak durumunda kalırız, dedi.

Exit mobile version