Olimpiyat heyecanı P&G Olimpiyatlar Sergisi ile Ankara’da

Yayın: 06:33 - 12.05.2016
Güncelleme: 06:33 - 12.05.2016

Muhammed Ali’nin boks eldiveni, Michael Jordan’ın imzalı ayakkabısı ve TMOK arşivindeki özel parçalar ANKAmall’da…

 

Olimpiyat Oyunları sponsorluğu çerçevesinde “Teşekkürler Anne” kampanyasını yürüten P&G’nin Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin desteğiyle hayata geçirdiği P&G Olimpiyatlar Sergisi, Ankara’da olimpiyat heyecanı yaşatacak. Efsane boksör Muhammed Ali’nin boks eldiveninden, “basketbolun majestesi” olarak kabul edilen Michael Jordan’ın imzalı ayakkabısına kadar birçok özel parçayı içeren P&G Olimpiyatlar Sergisi, 13-15 Mayıs’ta ANKAmall’da Ankaralılarla buluşacak.

 

Muhammed Ali imzalı boks eldiveni, Michael Jordan imzalı ayakkabı

Brezilya’da düzenlenecek Rio 2016 Olimpiyat Oyunları öncesinde olimpiyat heyecanını yaşatan P&G Olimpiyatlar Sergisi’nde yer alan parçalardan biri olan efsane boksör Muhammed Ali’nin boks eldiveni, üzerinde taşıdığı Muhammed Ali ve Joe Frazier imzası ile ziyaretçileri, iki ezeli rakip arasında 8 Mart 1971’de oynanan yüzyılın unutulmaz boks maçına götürecek. “Basketbolun majestesi” lakabıyla anılan Michael Jordan’ın imzalı ayakkabısı ise ABD Basketbol Milli Takımı’nın “Rüya Takım” yakıştırması kazanmasını sağlayan Barselona 1992 Olimpiyat Oyunları’nda imzalanmış olması ile basketbol severlerin gözlerini kamaştıracak.
Dünyanın en iyi yüzücüsü unvanını kazanan ABD’li yüzücü Mark Spitz’in madalyası ile birçok önemli Olimpiyat meşalesinin sergileneceği sergide ayrıca TMOK arşivindeki özel parçalar da ziyaretçilerle buluşacak.

Çocuklar için özel oyun alanı

Olimpiyatlar Sergisi’ni ziyaret edecek anne ve çocukların spor dolu eğlenceli dakikalar geçirebilmesi için hazırlanan özel oyun alanında Naim Süleymanoğlu’nun 1988 yılında Seul’da kırdığı Olimpiyat rekoru deneyimlenebilecek. Ziyaretçiler attıkları şutları ağır çekimde izleyebilecek, sanal futbol oyunu ile gerçek bir maç heyecanını yaşayacaklar. Voleybol servis atışı, engelli koşu, refleks gibi oyunlarla eğlencenin durmayacağı etkinlik alanında ziyaretçiler kürsü alanında çektirecekleri fotoğrafları #TeşekkürlerAnne etiketiyle Instagram üzerinden paylaştıklarında sürpriz hediyeler de kazanabilecekler.

Exit mobile version