Pendikli emekliler memleketlerinde arıcılık yapıyor

Yayın: 15:40 - 31.05.2016
Güncelleme: 15:40 - 31.05.2016

Şehirli Pendikli emekliler memleketlerinde arıcılık yapıyor

 

Pendik Belediyesi tarafından ilçedeki hemşeri dernekleri ile birlikte Erzurumlu ve Ordulu emeklilere yönelik düzenlenen arıcılık kursunun sonunda emeklilere 235 adet kovan, memleketlerinde dağıtıldı.

 

Pendik belediyesi ve ilçe halk eğitim müdürlüğü tarafından bir süre önce başlatılan arıcılık kursu sonunda sertifikalarını alan emekliler, memleketlerine dönüş yaparak, arı kovanlarını almaya hak kazandılar. Sertifika alan 47 emekli yapılan teslim töreniyle memleketlerinde arıcılık yapmaya başladılar.

 

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin emeklilere yönelik düzenlenen kursun sıra dışı bir kurs olduğunu belirterek “Hemşeri dernekleriyle planladığımız emeklilere dönük arıcılık kursunun eğitimlerini tamamladık ve proje kapsamında emeklilerimize memleketlerinde kovanlarını teslim ettik. Burada amaçlarımızdan bir tanesi de şehirden köye doğru göçün önünü açmak.” Dedi. Şahin proje kapsamında her emekliye 5 kovan dağıtıldığını ifade ederek projenin pilot uygulamadan çıkarılarak emekliler nezdinde tabana yaygınlaştırılacağını söyledi.

Exit mobile version