Ahmet Şimşek’li öğrenciler ödüle doymuyor

Yayın: 12:37 - 03.06.2016
Güncelleme: 12:37 - 03.06.2016

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri Buse Pendaz, Aısha Hacıyeva, İzen Tuna ve Sezin Tuna katıldıkları çeşitli yarışmalarda başarılı sonuçlar elde etti. Okul Müdürü Bora Esin de öğrencilere çeşitli ödüller vererek kutladı.

Buse Pendaz, “Göğe Komşu Topraklar: Artvin” konulu şiir yarışmasında “Allı Yeşilli Kızlar” adlı şiiriyle Kartal ikincisi olurken, Aısha Hacıyeva “Başöğretmenim ‘Oku!’ dedi” adlı kompozisyon yarışmasında Kartal üçüncüsü olmayı başardı. İzen Tuna ve Sezin Tuna adlı ikizler ise “En Kitap Okuyan Öğrenci” yarışmasında okudukları kitap sayısıyla göz doldurdu ve okul birincisi oldu.

“Emeklerimizin olumlu sonuçlarını alıyoruz.”

Öğrencileri sadece üniversite sınavlarına hazırlamadıklarını aynı zamanda onların yeteneklerini fark edip geliştirmelerini sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Türk Edebiyatı Öğretmeni Ayşe Yıldırım yaptığı açıklamada, “Yazmak yaratıcılığın en zahmetli olanlarından biridir. Biz edebiyat öğretmenlerine düşen görev ise onların içindeki yaratıcılığı fark edip onlara yol göstermektir. İşte bu amaçla öğrencilerimize çeşitli yazma faaliyetleri yaptırıyoruz. Hem okul içinde hem de okul dışında düzenlenen yarışmalar için onları teşvik ediyoruz ve bu emeklerimizin de olumlu sonuçlarını alıyoruz. Öyle ki bu eğitim-öğretim yılı içinde çok çeşitli yazma yarışmalarına katıldık barılı sonuçlar elde ettik. Okumaya, yazmaya, Atatürk ilke ve inkılaplarına önem veren okulumuz bu başarılarla doğru yolda olduğunu da kanıtlamış oldu.”dedi.

 

Exit mobile version