MHP’li Yönter, 450 Yıllık Mimar Sinan eserine beton olur mu?

Yayın: 13:25 - 18.06.2016
Güncelleme: 13:25 - 18.06.2016

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ne soru önergesi verdi.

 

Yönter, Sultan III. Murad’ın annesi Nurbanu Valide Sultan tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan 450 yıllık Atik Valide Külliyesi’nin tekke bölümünün hemen yanına 4 metre hafriyat yapılıp, beton atılarak inşaata başlandığı, yeni inşaatın kalıplarının tarihi binanın duvarlarına yaslandığı haberleri yazılı ve görsel basında yer almıştır. “ dedi.

İzzet Ulvi Yönter, konunun basında yer alması üzerine Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter soru önergesinde;“450 yıllık Atik Valide Külliyesi’nin tekke bölümünün hemen yanına restorasyon adı altında öğrenci yurdu mu inşa edilecektir?1.Derecede tescilli külliyenin yanına betonarme ve daha yüksek boyutta bina yapılması 2863 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Yasası’na aykırı değil midir?” dedi.

Yönter soru önergesine şu şekilde devam etti; “1.Derecede tescilli külliyede yapılan çalışmalar için Koruma Kurulu’ndan alınan iznin içeriği nedir? Koruma Kurulu’ndan alınan izne aykırı olarak külliyede inşaat çalışması yapılmakta mıdır? Tarihi binanın hemen yanına yapılmakta olan bu inşaat tarihimize ve ecdadımıza yapılmış bir saygısızlık değil midir? Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan inşaatın durdurulması düşünülmekte midir?” diye sordu.

 

Exit mobile version