Gençler Demokrasi Nöbeti Tutuyor

Yayın: 19:11 - 21.07.2016
Güncelleme: 19:11 - 21.07.2016

İBB Gençlik Meclisi üyeleri, darbe girişimi karşısında tüm vatandaşlar gibi üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Saraçhane’deki İBB binası ve Meclis binası önünde sabaha kadar vatandaşlarla birlikte nöbet tutuyor.

İBB Gençlik Meclisi üyesi gençler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlık ve meclis binalarını ele geçirmek isteyen darbecilere karşı mücadele etti ve dimdik ayakta durdu. Günün 24 saati nöbeti bırakmayan gençler, Cumhurbaşkanı’nın başkomutanlığında tüm milletle beraber destan yazdı.

Kalkışmacılar tarafından ele geçirilmeye çalışılan belediye binası, vatandaşların ve gençlerin dik duruşu neticesinde tekrar milletimizin kontrolü altına girdi. Gençler, Cuma gecesi boyunca yoğun mücadele ederek kalkışmacılara karşı özveri ile direndi.

İBB Gençlik Meclisi üyeleri, Cumartesi gününden bu yana hem Saraçhane’de İBB binası ve Meclis binası önünde sabaha kadar vatandaşlarla birlikte nöbet tutuyor hem de halka lokum ve limonata ikramında bulunuyor.

İBB Gençlik Meclisi, milletçe ortaya konulan darbe karşıtı onurlu mücadelede fiilen yer alarak tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

İBB Gençlik Meclisi Kamuoyu Açıklaması

15 Temmuz 2016 gecesi, tarihimizin dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Kökü dışarıda olan hainler tarafından vatanımıza, milletimize, devletimize ve cumhuriyetimize kast edilmek istenmiştir.

Devlet içerisine sızmış ihanet şebekesinin girişimi ordumuzun büyük çoğunluğunun sağduyusu, hükümetimizin kararlılığı, emniyet güçlerinin üstün gayreti ve milletimizin vatanperverliği sayesinde başarıya ulaşamamıştır.

Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısına icabet ederek sokakları doldurmuş, vatanına ve devletine sahip çıkmıştır.

Fatih Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına yönelik saldırı sırasında İBB Gençlik Meclisi binası da ayrıca hasar görmüştür.

İBB Gençlik Meclisi olarak, vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve cumhuriyetimizi hedef alan darbe girişimini şiddetle kınıyor, söz konusu girişimi gerçekleştiren hainler tarafından şehit edilen asker, polis ve vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet, geride kalan aileleri için sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

İBB Gençlik Meclisi

Exit mobile version