SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Âşıklar Sancaktepe’de Atıştı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi, aralık ayı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’nin tanınmış ozanlarını buluşturdu. Sancaktepelilerin yoğun ilgi gösterdiği “Aşıklar Gecesi’ne” Türkiye’nin en sevilen ozanları Kemal Ümmanı, Erol Çoşkunoğlu, Orhan Üstündağ, Erol Ergani, Ahmet Poyrazoğlu, Nuri Çırağı renk kattı. Ünlü ozanları karşılıklı atışmaları ise izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gecede ozanların birbirlerini karışıklı taşlaması, izleyenleri coşturdu.

Aşıklar Gecesini Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Birim Müdürleri ve çok sayıda Sancaktepeli vatandaş izledi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat programlarına yediden yetmişe herkesi beklediğini belirten belediye başkanı İsmail Erdem, öz kültürümüz olan aşıklar geleneğinin yaşatılması gerektiğini, bu noktada Sancaktepe Belediyesi olarak kültüre, sanat, sanatçıya destek vereceklerini ifade etti.

Bir milletin değerleriyle yaşadığını söyleyen Başkan İsmail Erdem,”Öz kültürümüz geleneklerimiz yaşatma noktasında bu gece bir adım daha atıyoruz. milletimiz geçmiş değerleriyle yaşar.asırlardır devam eden kökü Selçuklu ve Orta Asya’ya dayanan bazı yaşam tarzlarımız çok derinden olan duygularımız ve hislerimizin hala yaşadığını görüyoruz.günümüzde batılaşma adı altında çok farklı ,anlamsız müzik; genel kültürümüz maalesef tehdit altına almış durumda. Elbette güzellikleri nerde olursa olsun almak gerekiyor ama asıl olan kendi değerlerimiz korumak ve yaşatmaktır’ dedi.


Başkan Erdem, Türk Edebiyatına, şiirine, ozanına, tarihe, kültürüne şaire sahip çıkacaklarını yerel yönetici olarak üzerlerine düşen görevi harfiyen yerine getireceklerinin altını çizdi.

Ayrıca Başkan İsmali Erdem, Sancaktepe’de kısa sürede yeni kültür sanat mekânlarının açılacağı müjdesini verdi.

Daha sonra alkışlar eşliğinde sahneye gelen âşıklar 2`şer ve 3`erli gruplar halinde atışma, dudakdeğmez, koçaklama, şiir, sözlü ve sazlı güzelleme ile taşlama dallarından örnekler sundu.

Sahne alan âşıklardan Kemal umanı gurbet ve sıla özlemini anlatan ilk sazlı güzellemesiyle izleyenlerin beğenisini kazandı. Ardından Erol Çoşkunoğlu, duygu yüklü türküsüyle izleyenler hüzünlü dakikalar yaşattı.

İlgili Haberler

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]