Kartal Belediyesi’nde çifte standart iddiası!

Yayın: 15:16 - 03.08.2016
Güncelleme: 15:16 - 03.08.2016

2014 Eylül’de Kartal Belediyesi’nin kursuna katılarak satranca olan ilgi ve yeteneğini geliştiren Çınar Akın 2015 Ocak’ta Türkiye Küçükler Satranç Turnuvası’nda 2015/9 yaş Genel Satranç Şampiyonu oldu. Annesinin iddiaları ise böylesine başarılı bir çocuğun artık belediye tarafından kasıtlı olarak desteklenmediği yönünde.

 

Hatice Akın’ın iddiasına göre; kurs hocaları değiştikten sonra grupların da karıştırılmasıyla birçok öğrenci verim alamayıp kurstan ayrılıyor. Fakat Hatice Akın, oğlu Çınar’ın gözle görülür başarıları ve milli sporculuğuna rağmen, kursa devamsızlığı gerekçe gösterilerek turnuvaya katılmasına destek verilmezken turnuvaya götürülen öğrencilerin de kursa devamlılığının olmadığını söylüyor.

 

Akın sesini duyurmakta iddialı: Kartal Belediyespor’dan sorumlu Besim Baş ile karşılaştığımda çocuğuma neden destek olmadıklarını sordum, ‘Ailenizin maddi durumu iyi, başka ailelerin çocuklarının ihtiyaçları var.’ dedi. ‘Turnuvaya götürdükleri çocuklar Kartal’da ikamet etmiyor ve özel okulda okuyor. Bu konuyu Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ile görüştüm, takip edeceğini söyledi. Ben çocuğumu Çanakkale’deki ve Prag’taki turnuvalara kendi imkanlarımla götüreceğim, ben sadece çocuğuma yapılan adaletsizliğin peşine düştüm.’ diye ekledi.

Exit mobile version