Yağız, Darbe girişimini kınıyor ve lanetliyoruz!

Yayın: 15:08 - 03.08.2016
Güncelleme: 15:08 - 03.08.2016

Enerji sektörünün köklü kuruluşlarından biri olan Ergaz & Bluepet Yönetimi yaptığı yazılı açıklamayla hain darbe girişimini kınadı.

Ergaz & Bluepet A.Ş. Genel Müdürü Abubekir Yağız, 15 Temmuz 2016 Cuma günü ülkemize, milletimize ve demokrasiye karşı yapılmış olan bu hain darbe girişimini “Asla kabul edilemez” olarak niteledi.

Enerjimiz, ülkemizin geleceği için!

“Ergaz grup olarak milletimizin demokrasimizin ve siyasi otoritenin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkenin içinden geçtiği bu zorlu süreci, 28 Şubat mağduru ve o zaman hazırlanan kara listelerin başında yer almış bir şirket olarak çok iyi bilmekteyiz ki. Günümüz dünyasında emperyalist güçler tarafından meydana gelen çatışmaların temel kaynağı enerji savaşlarıdır. Asıl mesele enerji kaynaklarına sahip olabilme meselesidir. Bu saldırılar enerji koridoru durumunda olan ve bölgesinde güçlenen Türkiye’nin, istikrarını bozmak isteyen emperyalist güçlerin projesidir, oyunudur.

Hain darbe girişimine karşı, milletimiz demokrasiye sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Millet iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru ve hainlik boyutundaki kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edildi.

Ülke ekonomisi açısından hayatın her alanında yerli ve milli sermayeleri desteklemeliyiz. Erzurum halkı da, ecdadımızın Kurtuluş Savaşında gösterdiği cansiperane mücadeleyi bu darbe girişiminde de sergilemiştir. Dadaşların, Milli değerlerimize yönelik göstermiş olduğu refleksin yanısıra, alışverişlerinde de kendi değerlerine sahip çıkarak yerli ve milli sermayeleri tercih etmiş olmaları da mutluluk vermektedir.

Bu vesileyle, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu hain girişimi, ERGAZ GRUP olarak nefretle, şiddetle KINIYOR ve LANETLİYORUZ. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Yüce Milletimize, göstermiş oldukları yüksek irade ve cesaretlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Demokrasimize, vatanımıza ve milletimize sahip çıkma çabası esnasında Hakk’ın Rahmetine kavuşan şehitlerimize Allah’tan Rahmet, milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

“Gün milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma günüdür”

Exit mobile version