Fitch Değerlendirmesinden Sonra Dolar/TL’yi Neler Bekliyor?

Yayın: 07:48 - 23.08.2016
Güncelleme: 07:48 - 23.08.2016

Dolar/TL’de bu ay bizleri birbirinden önemli gelişmelerin beklediğini söylemiştik ve geçtiğimiz cuma günü S&P’nin not indirmesi ve Moody’s’in değerlendirmesini pas geçmesinin ardından diğer Uluslararası Kredi ve Derecelendirme Kuruluşu Fitch de Türkiye kararını açıkladı.

 

Kredi notumuzu BBB- ile yatırım yapılabilir seviyede teyit eden ancak görünümü durağandan negatife çeken Fitch, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin Türkiye’deki siyasi riskleri artırdığına ve FETÖ operasyonu dahilinde kamu sektöründe  yaklaşık 70 bin kişinin işten çıkarılmasının belirsizliklere sebep olduğunu belirtti.

 

Ayrıca turizmden gelen gelirlerin ülkedeki terör olayları yüzünden azaldığının altını çizen Fitch, Rusya ile yapılacak olan müzakerelerde iki ülke için de olumlu kararların çıkmasının sektöre biraz da olsa destek olabileceğini söyledi. Bütün bunlar da “ Dolar ne olur? “ sorusunu yeniden gündeme getiriyor.

 

Fitch‘in görünümü negatife çekmesinin Lira üzerindeki etkisi sınırlı olsa da Dolar/TL açısından bir sonraki önemli gelişme bu ay TCMB’nin faiz oranı kararı. Beklentiler ise üst bantta 25 baz puanlık faiz indirimine devam edileceği yönünde. Yaşanan bu gelişmeler sonrası Dolar yorumu yapacak olursak aşağıda 2.9250 ve 2.9050 bölgeleri destek olarak çalışabilir. Yukarıda ise 2.97’lerin geçilmesiyle yeniden 3.00’lar gündeme gelebilir.

Exit mobile version