SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bol bol su için, bu önerilere kulak verin!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sağlıklı yaşamın yolu yeterli miktarda su tüketiminden geçiyor.  Suyun sağlıklı beslenme açısından önemine dikkat çeken Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Uzman Diyetisyeni Sibel Mumcu, “Vücudumuz suyu depolayamaz ve içtiğimiz suyun neredeyse tamamını aktif bir şekilde kullanır. Bu nedenle vücudun ihtiyacını karşılayacak olan su miktarı, her gün düzenli bir şekilde tüketilmelidir” dedi.  Yeterli su tüketiminin kazanılması gereken bir alışkanlık olduğunu vurgulayan Mumcu, gün içinde kolaylıkla uygulanabilecek ve su tüketimini artıracak önerilerini sıraladı.

 

  • Su içmek için susamayı beklemeyin!

Yetersiz su tüketen kişilerde en sık karşılaştığımız davranış şekli, su içmek için susamayı beklemektir. Oysa susamadan su içerek hem su tüketiminizi artırabilir, hem de su kaybının neden olduğu halsizlik, yorgunluk ve konsantrasyon bozukluklarından korunabilirsiniz.

  • Hedefinizi ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirleyin!

Herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunmayan sağlıklı bir insanın günde en az 1,5- 2 litre su içmesi önerilir.Ancak bu miktar; hastalık, hamilelik ve emziklilik gibi özel durumların yanı sıra, çalışma temposuna ve mevsimsel koşullara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Özellikle sıcaklıkların yüksek seyrettiği bu günleri sporla bir araya getiriyorsanız hedefinizi 2- 2,5litreden aşağıda tutmayın.

  • Başlangıç ve bitişlere su seremonisini ekleyin

Gün başlangıçları ve bitişleri bazı alışkanlıkları pekiştirmek için kolaylık sağlayabilir. Yatağınızın başucunda bulunduracağınız şık bir su şişesi size gece-gündüz su içmeyi hatırlatırken, su içme alışkanlığı kazanmanız için de önemli bir destek olabilir.

  • Suyunuzu nasıl alırdınız: Bardakta mı, şişede mi?

Su tüketimini artıran ve önemli olduğu kadar da gözden kaçan ayrıntı, suyu nasıl tüketmeyi sevdiğiniz olabilir.  Suyu bardaktan mı,  yoksa şişeden mi içtiğinizde daha çok tükettiğinizi takip ederek su içme alışkanlığınızı geliştirebilirsiniz.

 

 

  • Suyunuza mevsimin rengini ve tadını katın!

İçtiğiniz suya ekleyeceğiniz dilimlenmiş taze mevsim meyveleriyle hem suyunuzu renklendirebilir hem de içimini daha zevkli hale getirebilirsiniz. Ayrıca her mevsim kolaylıkla temin edebileceğiniz limon, çubuk tarçın, zencefil, karanfil ya da taze nane gibi lezzetlerle kendi detoks suyunuzu da hazırlayabilirsiniz.

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, sevgili gençler; İLGİLİ HABER Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Mayıs 1919’da Bandırma […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]