Kartal Stadı için yer bulunmuş, balıklı gölün yukarısına yapılacakmış!..

Yayın: 15:00 - 05.09.2016
Güncelleme: 15:00 - 05.09.2016

Kartal’ın mahalle muhtarları ile toplantısında yeni bir bilgi paylaşacağını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz “Kartal Stadı balıklı gölün yukarısına yapılacak” dedi.  “Sultanbeyli’nin kentsel dönüşümü için Evkur’un sahiplerinin orda 3,5 milyon metrekare arsası varmış. Bizden Milli Emlak’a ait bir yer talep ettiler. Uzun bir pazarlık sonucunda mecbur kaldılar evet demeye.

Adliyenin yanında, gölün kenarından giden yolun doğu kısmının onlara verilmesine razı geldik. Balıklı gölün; balıklı göl olarak kalmasını kabul ettiler ki projelerinde balıklı gölü doldurup ortasından yol geçiriyorlardı.

Gölün hemen kuzeyindeki, E-5 arasındaki yeri de bizim oradaki hissemiz kadar tapusunu bize vermek, gerisini de Kartal Stadı yapmak, süresiz tahsisini vermek üzere Maliye Bakanlığı onayından çıktı. Çevre Bakanlığı 1’e binlik ve 5 binlik planları yaptı. Kurum görüşlerini sordu. Kurum görüşlerinin süresi doldu. Önümüzdeki günlerde tapu işlemleri tamamlanacak ve kısmet olursa Kartal Stadı oraya yapılacak. Onunla ilgili de Futbol Federasyonu ile bir çalışmamız var.

Exit mobile version