Kocasakal, “Biz asla yeşil alan içinde yer istemedik verirlerse de almayız”

Yayın: 15:42 - 07.09.2016
Güncelleme: 15:42 - 07.09.2016

Kartal’da CHP’li Belediye, İstanbul Barosu’na yeşil alan olan arsayı tahsis etti, ama…!

Ama Kocasakal, Biz asla yeşil alan içinde yer istemedik verirlerse de almayız”

Kartal Belediyesinin İstanbul Barosuna tahsis etmek istediği alan yeşil alan olunca İstanbul Barosu alanı kabul etmedi.

İstanbul Anadolu Adliyesinin Kartal’da olmasından kaynaklı Baro üyelerinin kullanımı için yer Belediyeden yer isteyen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal Kartal Belediyesinin İstanbul Barosuna tahsis etmek istediği 2100m2 yerin park yeşil alan olduğunu öğrenince yeri almayacağını açıkladı.

Bugün Kartal Meclisi gündemine gelen teklifte Meclis görüşmeleri öncesi Meclis üyesi Yunus Fırat Aydın, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile telefonla görüştüğünü ifade ederek yapılan telefon görüşmesini şu şekilde aktardı. Aydın, Sayın Kocasakal bana Kartal Belediyesinden Baro üyeleri için bir yer istediklerini doğruladı. Bende bu size tahsis edilecek yerin park ve yeşil olduğunu biliyor musunuz? Bu alan bugün Belediye meclisine gelecek. Yine de bu alanı alacak mısınız? sorusuna “Biz asla yeşil alan içinde yer istemedik verirlerse de istemeyiz” şeklinde cevap verdi.

 

Meclis üyesi Hüsnü Yeşilyurt ise meclis toplantısı öncesi bu konuda grup kararı aldıklarını ifade ederek bu alanı İstanbul Barosuna gene de tahsis edeceklerini söyleyerek “Biz tahsis ederiz İstanbul Barosu alır veya almaz” şeklinde konuştu.

 

Meclis görüşmelerinde konuşan Metin Bektaş ise “Hukuk kurumu hukuksuz bir yola sürüklenmek isteniyor” dedi.

 

Meclis görüşmeleri devamında oylamaya sunulan yer tahsisi Ak Partinin muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Exit mobile version