Okul çağı çocuklarında beslenme nasıl olmalı?

Yayın: 20:38 - 09.09.2016
Güncelleme: 20:38 - 09.09.2016

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyen Semanur KÜLLAÇ, sağlıklı beslenme hakkında yaptığı açıklama da;

“Yeterli ve dengeli beslenme her yaş döneminde olduğu gibi çocukluk dönemi için de çok önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenme; büyüme, gelişme, sağlığın korunması ve yaşamın devam ettirilmesi için gerekli besin öğelerinin vücuda alınmasıdır.

Okul çağı döneminde öğrencilerin, bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına, ileriki yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak gerekir. Çocuklar, beslenme yetersizliklerinden en çok etkilenen gruplardan biridir. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin; dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük çektikleri, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu saptanmıştır.

Çocukların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak için neler yapmalıyız;

Geleceğimizi oluşturan, sürekli bir büyüme ve gelişme sürecinde olan çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmeleri, fiziksel aktivitelerini arttırmaları, daha aktif bir yaşam tarzı benimsemeleri ve bu konuda desteklenmeleri sosyal, bedensel ve ruhsal gelişimlerine önemli katkılar sağlar.

 

 

 

Exit mobile version