Mental Aritmetik’in, yararları saymakla bitmiyor.

Yayın: 20:58 - 03.10.2016
Güncelleme: 20:58 - 03.10.2016

Ahmet Şimşek Ortaokulu öğrencileri, Mental ve Zeka Oyunları Kulübü programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Parmak Aritmetik Sistemi ile sağ-sol beyin koordineli sayma ve matematik işlemleri yaptılar. Öğrenciler etkinlik sırasında bir yandan eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkarırken, bir yandan da doğru ve hızlı karar verebilme yeteneklerini geliştirdiler.
Sınav başarısını da yükseltiyor.
Mental etkinlikler sayesinde öğrencilerin bilişsel yönlerinin geliştiğini, empati kurma yeteneği kazandıklarını, derslerde ve sınavlarda başarılarının arttığını belirten Mental Aritmetik, Akıl ve Zeka Oyunları Öğretmeni Ali Gül, “Mental ve Zeka Oyunları derslerinde dinleyen, gören, düşünen, sorgulayan, sorumluluğunu bilen, hızlı ve doğru kararlar verebilen, öz güvenli, yaratıcı, neşeli öğrenciler yetişir. Zeka oyunları eğitimleri çocuklarımıza uzaysal algılama, mantık yürütme, konsantrasyon, eşleştirme, hafızada tutma, hızlı düşünme, savunma, simetri, sistemli ve doğaçlama gelişen sorunlara karşı çözüm üretme, taktik geliştirme, kısa ve uzun vadeli strateji üretme, dikkat toplama, soyut düşünme, direnme, hayal gücü, şekil tanıma, tahmin gibi kazanımlar sağlamaktadır.

Öğrenciler, bu etkinliklerimiz sayesinde arkadaşlarını ve çevresindekileri tanıyarak anlama becerileri de geliştirirler, paylaşmayı bilirler, sırasını beklerler, sosyalleşirler ve başkalarının hakkına saygı duymayı öğrenirler.” dedi.

Exit mobile version