Uluslararası robot yarışmasına Kartal’dan Göktürkler Robot Takımı katılacak

Yayın: 20:31 - 11.10.2016
Güncelleme: 20:31 - 11.10.2016

ABD’de düzenlenen ve Dünyanın en prestijli robot yarışması olarak kabul edilen First Robotic Competiton Türkiye’de ikinci kez 13 Kasım 2016’da Fenerbahçe Ülker Sport Arenada yapılacak. Kartal ilçesi okullarından Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kurulan GÖKTÜRKLER robot takımı kendi yapacakları robot çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine müdür olarak atanan Adem BEKER takım üyesi öğrencileri planlama, tanıtım, sponsorluk görüşmeleri, ekip koordinasyonu ve teknik açıdan görevlendirdiklerini dile getirdi. 4 mentör öğretmenin gözetimi ve denetiminde 10 öğrenciden oluşan Göktürkler ;öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştiren, özgüvenlerini arttıran, birlikte iş yapma ve bilgi paylaşma becerilerini geliştirerek bilimle uğraşarak neler kazanabileceklerini öğretmeyi amaç edindiklerini belirtti.

GÖKTÜRKLER robot takımını Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Nurullah Sakin GÜZEL ve Bahtiyar ÇAKMAK ziyaret ederek çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Nurullah Sakin GÜZEL Öğrencilere başarılar diledi ve Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü olarak  gereken desteği sağlayacaklarını belirtti.

Hedeflerinin Türkiye’de derece alıp Nisan ayında Amerika’da yapılacak olan turnuvaya katılmak istediklerini belirten Elektrik Elektronik Teknolojileri öğretmeni Okan ÖZKAN, İstiklal Marşımızı Amerika’da okumak istediklerini dile getirdi.

Kartal’da faaliyetlerine devam eden Cersan Asansör yönetim kurulu başkanı Erdinç YILMAZ ve genel müdürü Betül YILMAZ ziyaretlerinde Göktürkler robot takımının çalışmalarını yerinde inceleyerek bu ekibe sponsor olacaklarını açıkladılar.


GÖKTÜRKLER ROBOT TAKIMI
FRC’nin en önemli özelliği, öğrencilerin ders dışı bir alanda birlikte iş yapma, takım kurma özelliklerinin ve yaratıcılıklarının geliştirmesi.
Her yıl farklı bir konseptle yarışmaya katılan öğrencilere  ana tema dünyanın her yerine aynı gün,  aynı saatte ABD’den iletiliyor. Yarışmaya katılan öğrencilerin tümüne aynı parçalar gönderiliyor.  Bu yıl gerçekleştirilen FCR yarışmasına katılan öğrenciler robotu inşa ederken mühendislik becerilerini göstererek en gelişmiş robotu imal etmeye çalışıyor. Bu yıl robotlar, sahada farklı engelleri aşarak ilerlemek  ve  2.5 metre yüksekliğindeki kulelere  top atışı yaparak isabet kaydetmek için yarıştı. En fazla sayı yapan takım sahadan galip ayrıldı. Ancak genel değerlendirmede sadece sahadaki performans değil, ekibin farklı alanlardaki performansı ele alındı. FRC’ye ilgi her yıl artıyor.
Daha başarılı sonuçlar almak istiyoruz
FRC’de Türkiye’yi başarıyla temsil eden Şişli  Mesleki  ve Anadolu Teknik Lisesi  Müdürü  Yakup Alp, Öğrencilerimiz ve onları yetiştiren, bu yarışma için bir araya getiren öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz” diyerek şunları söyledi:
” İlk kez katıldığımız yarışmada hem Türkiye ayağında, hem de ABD’de çok önemli bir başarı kazandık.
Takımımız yarışmaya hazırlık aşamasında gece gündüz çalıştı ve ABD’de çok iyi bir performans ortaya
koydu. Istiklal Marşımızı ABD’de okuduk. Tribünler bizi ayakta alkışladı.
Takımımızın ödül seremonisinde seyircilerin  alkışı görülmeye değerdi. Bu başarıda emeği geçen
herkese, bizlerin bu yarışmaya katılması için destek sunan  sponsorlarımıza  başta OKI olmak üzere       teşekkür ediyorum. Yeterli desteği bulursak önümüzdeki dönemlerde de ülkemizi ABD’de temsil etmek   ve ilk deneyimizden yola çıkarak daha başarılı sonuçlar almak amacındayız.”

Yarışmaya katılımın öğrenciler için çok önemli bir deneyim olduğunu belirten takım mentorlarından Fırat Sevim’ de, “Öğrencilerimizin hem bilgisi, hem birlikte iş yapma yeteneği, hem de özgüveni arttı. Bir araya gelip, bilimsel  bir çalışma yaptıklarında neleri başarabileceklerini gördüler” dedi.
Gençlerin vizyon sahibi olmasına önem veriyoruz
ABD’de düzenlenen First Robotic  Competiton’da (FRC)  “Rookie Inspiration Award- İlham veren takım” ödülünü alan Şişli  Mesleki  ve Anadolu Teknik Lisesi (ŞMATL) takımının ana sponsorlarından olan OKI Türkiye’nin Genel Müdürü Lusi Adut, bir teknoloji şirketi olarak yenilikçilik ve girişimcilik örneği veren gençlerimizi kutluyor ve onları destekleyerek ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz.“ dedi. Gençlerin uluslararası bir teknoloji yarışmasına katılarak ödül almasının son derece önemli bir deneyim olduğunu vurgulayan Adut, OKI’nin, gençlerin vizyon sahibi olmasına ve iş yapma yeteneklerinin gelişmesine çok önem verdiğini söyledi.

Exit mobile version