İstanbul’u en iyi O anlattı

Yayın: 21:14 - 12.10.2016
Güncelleme: 21:14 - 12.10.2016

Ahmet Şimşek Koleji 7. Sınıf öğrencileri arasında 6 Ekim İstanbul’un kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenen İngilizce kompozisyon yarışmasını “İstanbul From My Eyes” (Benim gözlerimden İstanbul) başlıklı yazısıyla 7/A sınıfı öğrencisi Yusuf Emre Ertepe kazandı. Yarışmanın ödüllerini ve başarı belgesini Ahmet Şimşek Ortaokulu Müdür yardımcısı Esin Aydemir verdi.
“Öğrencimizi kutluyoruz.”
“İstanbul” konulu İngilizce kompozisyon yarışmasının ilgi gördüğünü ve jürinin seçim yapmakta bir hayli zorlandığını anlatan Ahmet Şimşek Koleji İlkokul-Ortaokul İngilizce Bölüm Başkanı Tuğçe Aşık şunları söyledi; “6 Ekim İstanbul’un kurtuluşu nedeniyle 7. Sınıflar arasında İngilizce kompozisyon yarışması düzenledik ve öğrencilerimizden İstanbul’u neden seviyorsunuz? İstanbul’da yaşamak size neler hissettiriyor? İstanbul hakkında düşünceleriniz nelerdir? gibi soruların cevaplarını bulabileceğimiz  İngilizce bir kompozisyon yazmalarını istedik. Ön elemeyi her sınıfın birincilerini seçerek gerçekleştirdik, sonra da dört şubenin birincileri arasından şampiyonu belirledik. Seçmeler oldukça zor oldu ve jüriden en yüksek puanı “İstanbul from My eyes” başlıklı yazısıyla 7/A sınıfı öğrencisi Yusuf Emre Ertepe aldı. Öğrencimizi kutluyoruz.”


“Yoğun çalışıyoruz.”
Öğrencisiyle gurur duyduğunu da sözlerine ekleyen Tuğçe Aşık, “Bu tarz yarışmalar çocukların İngilizce yazı yazma becerilerini geliştirir, öz güven kazandırır ve yaşadıkları şehrin güzelliklerini fark etmelerini sağlar. Öğrencilerimizi motive etmek için Yabancı Diller kadrosu olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu arada, yarışmada ilk on dereceye giren öğrencilerimiz için de farklı bir sürpriz hazırlıyoruz.” dedi.

Exit mobile version