Turnike Sistemleri

Yayın: 14:35 - 26.10.2016
Güncelleme: 14:35 - 26.10.2016

Şahıs ya da devlet kurumlarında güvenliğin üst safhada tutulması ve aynı zamanda giriş ve çıkışların kontrol edilmesine yönelik tasarlanan Turnike Sistemleri, kullanım alanına göre farklı kullanım amacına hizmet etmektedir. Yani bir bölgede ticari amaçlı geçiş sağlanmasına aracı iken diğer bir kullanım alanında personel takibi için kullanımı tercih edilmektedir. Son dönmelerde talebini hızla artıran bu sistem iskele, holding girişleri, metro, özel okul ve üniversite, hastane, devlet kurumları, tuvalet girişi, spor salonu ve yemekhane girişi gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Eski zamanlarda çeşitli alanlara giriş çıkış çıkışların kontrol edilmesi için her ne kadar bugünkü gibi güvenlik görevlisi koyulsa da bu istenen kontrolün sağlanmasında yeterli bir ölçü değildi. Dolayısıyla her alanda işleyişin düzenli şekilde gitmesi için teknolojinin yeniliklerinden faydalanılarak, çeşitli Turnike Modelleri tasarlanmış ve kulanım alanına verimli şekilde kullanıcılarına sunulmuştur.

Bu sistemin en önemli olumlu getirisi ise kullanım alanına yetkisi olmayan kişilerin girişlerini engellemek ve giriş çıkışları kontrol altında tutmaktır. Mesela bir işletmeye normal şartlarda her isteyen güvenlik görevlisinin gözünden kaçması üzere elini koluna sallayarak geçiş yapabilir. Ancak Turnike Sistemleri uygulanan bir işletmede gerek güvenlik görevlisi gerekse geçiş kontrolünün sıkı tutulmasından ötürü yetkisi ya da izni olmayan hiç kimsenin geçiş yapması mümkün değildir. Bu sayede çok daha güvenli ve sağlıklı bir işleyiş sürdürülebilmekte ve kullanım alanında her şey kontrol altında tutulabilmektedir. İhtiyaca yönelik bugün Turnike Çeşitleri mevcut olmakta ve her biri farklı özellikler barındırmaktadır. Bunlar tripod, hızlı geçiş, boy ve vip turnike olmak üzere 4 isim altında üretilmektedir. Bu çeşitlerin kendi içinde de birbirinden ayırt edilecek özellikleri bulunmaktadır.

Kullanıcı kullanım alanına yönelik Turnike Sistemleri arasından kendi işletmesine uygun çeşidi tercih edebilir ve her anlamda giriş çıkışların kontrol edilmesine ön verebilir. Örneğin; kartlı, parmak izi ve yüz tanıma gibi özellikleri barındıran çeşide sahip olan tripod turnike modelleri günümüzde iş merkezleri, kamu kurumları ve sanayi gibi bölgelerde en çok tercih edilen modelleri içermektedir. Bunun yanı sıra adından da belli olduğu gibi özel şahsiyetler ya da engelli vatandaşların rahatlıkla geçişlerinin sağlanması adına tasarlanan vip Turnike Modeli, gerekli görülen her alanda kullanımı tercih edilebilir. Ayrıca hızlı geçiş turnikelerinin de yüz tanıma, parmak izi, kart, buton ve uzaktan kumanda ile kontrol mekanizması olmasından ötürü de yine sıklıkla tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Boy turnikesi daha kapsamlı bir geçiş sistemini içermesinden ötürü genelde askeri bölge, cezaevi, stadyum gibi güvenliğin üst seviyede olması gereken alanlarda kullanımı tercih edilir. Her bir modeli kullanım alanında oldukça etkili bir kontrol mekanizması sağlayacağından ötürü ihtiyaç sahipleri kullanım alanına yönelik uygunluk içeren modelleri satın alabilir ve en kısa zamanda faaliyete geçirerek çok daha sağlıklı bir işleyişe sahip olabilir.

Bilgi almak için www.smarttekas.com.tr ‘yi ziyaret edin.

Exit mobile version