Ahmet Şimşek Koleji öğrenciler Kızılay haftasını kutladılar

Yayın: 15:22 - 07.11.2016
Güncelleme: 15:22 - 07.11.2016

Ahmet Şimşek Koleji öğrencileri29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirerek Kızılay Haftasını kutladılar. 4. Sınıf öğrencileri Kızılay Haftası kutlamalarını konferans salonunda düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirirken, Anaokulu öğrencileri de küçük salondatemsili Kızılay çadırı oluşturdular.Kızılay’ın öneminin kavratılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikler sırasında video gösterimi yapıldı, Kızılay’ın ilkeleri anlatıldı, özle sözler ve şiirler okundu.

 

“Kızılay kara gün dostudur.”

Kızılay’ın bir yardım kurumu ve kara gün dostu olduğunu belirten 4. Sınıflar Zümre Başkanı Bedriye Seçkin, “Yardım insancıl bir duygudur, insanları yücelten bir düşüncedir. Budüşüncenin yaygınlaşması dünyamızı güzelleştirir, insanlarbirlik, beraberlik ve barış içinde yaşar. Öğrencilerimiz kutlama etkinliklerimiz sayesinde Kızılay’ın önemini kavradılar.”dedi.

“Farkındalık yarattık.”

Ahmet Şimşek Koleji Ana sınıflar zümresi koordinatörü Meltem Tulan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kızılay doğal afetler, yangınlar, kazalar ve savaşlar gibi kötü durumlarda insanların yardımına koşar, yeme, içme, barınma ve güvenlik gibi birçok alanda çalışmalar yapar. İnsanlar arasında hiç bir ayırım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, ulus ayrımı yapmaksızın yardım elini uzatır. Kızılay’ın savaşta ve barışta bizlere yardım etme amacıyla kurulduğunu, sel, deprem, yangın gibi tüm doğal afetlerde yardıma muhtaç olan herkese yiyecek, içecek, giyecek, kalacak yer temin ettiğini drama ve çeşitli etkinliklerle anlatmaya çalıştık. Bu etkinliklerle farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz.”

Exit mobile version