CHP’li Belediye Başkanı Altınok Öz, “-O Camiyi ve Kur’an Kursunu yaptırmayacağım“ diyerek ne yapmaya çalışıyor?

Yayın: 09:53 - 16.11.2016
Güncelleme: 09:53 - 16.11.2016

CHP’li Belediye Başkanı Altınok Öz’den Soğanlık halkını ve Cami Cemaatini üzecek şok sözler.
Kartal’da ikinci defa seçilmenin verdiği kompleksle öz güveni adeta tavan yapan CHP’li Belediye başkanı Altınok Öz, İktidar partisi’ne ve İBB’ne meydan okudu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Soğanlık’a adeta değer katacak büyük bir cami ve meydan yapmaya hazırlanıyor. Buna içerleyen ve kürsüden meydan okuyan Öz “O Cami’yi yaptırmayacağım! Kur-an Kursunu, İmam’a evi yaptırmayacağım. Soğanlık Lale meydanını hak etmiyor mu?” dedi.

Soğanlık Yeni Mahalle’de 1088 ada, 5 parsellik alan üzerine kurulu 9 binanın yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye başkanı kamuoyunda çok tartışılacak söylemlerde bulundu.

O Cami’yi yaptırmayacağım! Kur-an Kursunu yaptırmayacağım!

Başkan Altınok Öz, “Soğanlık’ta Merkez Camii çürük. O camiyi yıkalım, yıkılan cami görevine devam etsin. Yanına da prefabrik cami yapalım. Kim yaptı? Kartal Belediyesi yaptı. Siyaset dine o kadar giriyor ki cami yapılacak yeri park alanı yaptılar, park alanı olacak yeri de cami olarak değiştirdiler. Buyurun, prefabriği yıkın, oraya yapıyorsanız yapın. Dönüşüm tamam ama dönüşürken siyasete hayır diyoruz.

Benim olduğum dönemde o camiyi yaptırmayacağım. 1876 yılında Haseki Sultan verem hastalığına yakalanıyor, buraya geliyor. Soğanlık’ta yani burada laleyi görüyor, saraya götürüyor. Osmanlı’da lale devrine ismini veriyor. O dönemde Hollandalı bir profesör, o has bahçedeki laleleri alıp Hollanda’ya götürüyor. Bugün Hollanda, o uçsuz bucaksız lale tarlalarıyla ülke ekonomisine milyarlarca dolar getiriyor. Lalenin çıkış yeri neresi? Kartal Soğanlık. Peki Kartal Soğanlık, bir lale meydanını hak etmiyor mu da sen oraya caminin yanında meydan dediğimiz yere Kur-an Kursu ve İmam’a ev yapmaya kalkıyorsun? Yaptırmayacağım! Bu kentin kültürüyle kimsenin oynamasına, dinle kimsenin oynamasına izin vermeyeceğim” dedi.

Exit mobile version