Kartal’daki huzur toplantısında uyuşturucu konusu tartışıldı

Yayın: 12:27 - 24.11.2016
Güncelleme: 12:27 - 24.11.2016

Kartal’da huzur toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz’ın yönettiği toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Özer Aydın, Kartal Cemevi Vakfı  Başkanı İsmail Saçlı, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda sorunları dinleyen Kartal İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz, ilçede huzurun sürekliliği için her kesimle işbirliğinin önemine değindi. Kartal’da rakamsal olarak hırsızlık olaylarında azalmaya dikkat çeken Korkmaz, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Toplantıda muhtarlar da mahalleleriyle ilgili sorunları dile getirdi.

‘Huzur Toplantısı’nda İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz; “Biz, daha önce de uygulanan prosedürleri uyguladık ve elimizden geldiğince daha çok vatandaşa ulaşmaya çalıştık. Ancak, Kartal ilçesinde yaklaşık yüz okulumuz var. Hepsine yetişemiyoruz. Daha önce riskli olarak belirlediğimiz 6 okulun önlerinde sabah ve akşamları ekibimizle müdahalede buluyoruz. İstanbul’da 39 tane ilçe var, bizim Kartal ilçesi nüfus ve yerleşim olarak 39 ilçenin ilk 15’inde olan bir ilçe. Suç işleme oranları bana göre tabii bu oranlar ay ay değişiyor, 39 ilçenin arasında yüzde 12 olabiliyor. Bazen 13.lüğe çıkıyor. Bazen 10.luğa çıkıyor. Önceki yıllara göre mukayese edildiğinde şu anda suç oranları çok ciddi değil” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ‘ Bu kentin yöneticisi olarak, emniyet müdürümüz başta olmak üzere tüm emniyet teşkilatına Kartal’ın huzur içinde yaşaması adına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Kartal, yaşanılabilir bir kent. Sorunumuz yok mu? Var. 2009 yılından beri hem resmi trafik için hem de çocukların can güvenliği için zabıta görevlendiriyoruz. Size rakamla ifade edeyim. Afganistan’da uyuşturucu 1 tl’ye satılıyor. Türkiye’ye 10 tl’ye geliyor. Türkiye’den 100 tl olarak çıkıyor, ABD’ye 1 milyona çıkıyor. Yıllardır Afganistan’a küresel güçler müdahale ediyor. Bu konu Kartal polisinin tek başına halledeceği bir olay değil. İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Exit mobile version