Ahmet Şimşekli öğrenciler TÜYAP’ta

Yayın: 06:58 - 26.11.2016
Güncelleme: 06:58 - 26.11.2016

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü öğrencileri, Edebiyat Öğretmenleri Abdülkerim Seferoğlu ve Ayşe Seferoğlu’nun rehberliğinde TÜYAP Kitap Fuarını gezdiler.
9. ve 10. Sınıflardan, 150 Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü öğrencisinin katıldığı geziye Müdür Yardımcısı Çağatay Topçuoğlu ile birlikte öğretmenler Tuğçe Günak, Gizem Akyüz, Yeşim Gamze Şimşek, Didem Kaya, Sevdanur Yavuz, Dersim Kılıç, Vural Vural da eşlik etti. TÜYAP Kitap Fuarı gezisi gün boyu sürdü.
“Heyecanlandılar, çok mutlu oldular.”
Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü olarak birinci amaçlarının öğrencilere kitabı ve kitap okumayı sevdirmek olduğunu belirten Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Abdülkerim SEFEROĞLU, “Bu nedenle kulüp olarak, onları sıkmadan kitapla haşır neşir etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz TÜYAP Fuar Alanına geldiklerinde çok şaşırdılar. Çünkü hem bu kadar çok ve çeşitli kitabı bir arada gördüler, hem de yazarları görüp tanışma fırsatı buldular. Bu da öğrencilerimizde heyecan ve mutluluk yarattı. Öğrencilerimiz fuarda sadece edebi kitaplar almakla kalmadılar, YGS ve LYS’ye hazırlık kitapları da aldılar. Gezinin sonunda tüm öğrencilerimiz mutlu oldular. Kimisi ‘Hocam kapağını beğendim, merak edip aldım.’ dedi; kimisi de ‘Uzun zamandır aradığım serinin son kitabını buldum.” dedi. Bu gezide Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü öğrencilerimizin aktif olarak yer almaları da önemliydi. Gezinin duyurusu, dilekçelerin dağıtılması ve toplanması, öğrenci numaralarının alınması, sınıfların gruplar halinde hareket etmesi ve geziye katılan öğrencilerin bilgilendirmesi gibi konularda önemli görevler üstlendiler ve bu görevleri sorunsuz gerçekleştirdiler. Bu gezi, öğrencilerimizin sorumluluk bilinçlerinin gelişmesini de sağladı.” dedi.

Exit mobile version