TRT TÜRKÜ VE TÜRKÜ RADYO TÜRKÜLERİN VAZGEÇİLMEZ RADYOLARI

Yayın: 09:15 - 07.12.2016
Güncelleme: 09:15 - 07.12.2016

Trt Türkü ve Türkü Radyo’nun tarihin geçmiş sayfalarına ışık tutan türküleri… Geçmişten bu güne, radyo icat edildiği andan şuana kadar radyo insanların hayatlarında var olan ve var olmaya devam edecek etkili iletişim ve sesli yayın araçlarından bir tanesidir. Radyo dinlemek aslında çoğu insan için bir alışkanlıktır. İnsanlar; evde, işte, arabada, otobüste, yürürken radyo dinlemeyi severler. Hem yayın akışı içerisinde geçen haberler, çalınan popüler müzikler, eskilerden ansızın çalmaya başlayan bir müzik sadece bir tuş ile sırasıyla dinleyicilere sunulmaktadır.

Her bireyin zevkleri ve beğenileri farklı olduğu gibi, radyo program tercihleri de farklılık göstermektedir. Bu doğrultuda birçok farklı alanda kendisine sektörde yer bulan radyo kanalı vardır. Kimi radyo severler, radyo da geleneksel yayınları dinlemeyi sıklıkla tercih ederler. Eskilerin radyo programlarının müdavimleri bu tarz yayınları severek takip etmektedirler. Gelenekselmiş radyo kültürünün yaşatıldığı radyo kanalları nostalji yapmak isteyenler ve o günlerin havasını hissetmek isteyenler için oldukça ideal bir tercihtir. Bu imkânı Türk radyo dinleyicisine sunan kanallar arasında olan Trt Türkü ve Türkü Radyo kaliteli yayın içerikleri ile radyoculuk sektöründe, radyo severlere hizmet sunmaktadırlar.

Trt Türkü, 1 Temmuz 2009 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Format olarak Türk halk müziği formatına sahip olan Trt türkü, TRT radyo kuruluşu içerisinde yer alan devlet destekli bir radyo kanalıdır. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından yayın hayatına başlatılan Trt Türkü, Türk halk müziğimizin güzide parçalarını türkü severler ile buluşturmaktadır. Türkü severler 24 saat boyunca Türkü yayını yapmakta olan Trt radyosunu dinlemek için dilerlerse karasal frekansı dilerler ise internet ve uydu vasıtaları ile radyo kanalını istedikleri zaman, istedikleri yerde dinleyebilirler.

Türkü Radyo, internet sitesini aktif olarak kullanan radyolardan bir tanesidir. Dinleyicilerin radyo yayınına site üzerinden istek göndermeleri mümkün kılınmıştır. Türkü sevdalılarına hizmet etmek için gönülden kurulmuş bir radyo programı olduklarını ifade etmektedirler. Türkülerin doğru adresi sloganı ile radyoculuk sektöründe hizmet veren Türkü radyo, kültürümüzün naif ve güzel ezgilerini Türk Halk Müziği severlerle, kaliteli bir yayın akışı içerisinde sunmaktadır.

TRT TÜRKÜ TÜRKÜ RADYO İLETİŞİM VE FREKANS BİLGİLERİ
www.trt.net
Ankara Çankaya: 107.8
Ankara Elmadağ: 98.6
E-mail : turkuradyo@turkuradyo.net

Yukarıdaki iletişim bilgileri üzerinde radyo istasyonları ile iletişime geçebilirsiniz.

Exit mobile version