Ses Yalıtımı Nedir Nasıl Yapılır

Yayın: 10:46 - 09.12.2016
Güncelleme: 10:46 - 09.12.2016

Son yıllarda adını sıkça duyduğunuz ses yalıtımı nedir nasıl yapılır diye merak ediyorsanız profesyonel kişilerden yardım alarak ses yalıtımının kullanım amacını ve nasıl yapıldığı bilgisini öğrenebilirsiniz. Günümüzde yapı elemanlarının hafiflemesiyle çevreden veya ortamın kalabalığından meydana gelen sesler gürültü düzeyine ulaşarak insan sağlığını rahatsız eden boyutlara ulaşabilmektedir.

Akustik sünger seçeneklerinde farklı renk seçeneklerini de tercih ederek odalarınızın şık ve estetik görünümde iç dekorasyon ile zevkinize uygun olarak döşeyebilirsiniz. Hem iç mimari açısından hem de gürültü düzeyindeki sesin kesimi açısından tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaksınız. Ayıca yanmazlık özelliği de güvenli kullanımınıza imkan tanıyor. Kendinden yapışkanlı yalıtım malzemelerini de tercih ederek odalarınız için ses yalıtımını uygulama talimatlarına uygun olarak kendiniz de yapmanız mümkün olacak.

Ses yalıtımı nasıl yapılır bilmiyorsanız uzmanına danışarak bilgi alabilir veya kendinden yapışkanlı malzemelerde uygulama talimatlarına belirtilenleri uygulayarak ses yalıtımının nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Profesyonel uygulamalarda ses yalıtımı için öncelikle ortamın kullanım amacı ve büyüklüğü, ortamdaki yüksek sesin boyutları ön planda tutularak uygun malzeme seçilmektedir.

Öncelikle bant yapıştırıcıların sürüldüğü duvara seçilen akustik süngerler de beklemeden yapıştırılarak ortam sesten yalıtıma bilmektedir. Duvardan tavana, zeminden kapılara kadar her ihtiyaca geniş bir yelpazede cevap verebilen ses yalıtım malzemeleri kolay uygulanabilirliği ile gürültünün insan sağlığını tehdit eden boyutlarını minimize edebilmektedir. Her yapıya sonradan uygulanabildiği gibi ses yalıtım malzemeleri hafifliği ile yapılara ekstra bir yük bindirmez.

nanotanitim
Exit mobile version